Populaire kunstenaar Ada Breedveld opent pop-up galerie in leegstand Koopgoot


Populaire kunstenaar Ada Breedveld opent pop-up galerie in leegstand Koopgoot

Rotterdam - De populaire kunstenaar Ada Breedveld is met haar galerie verhuisd van het Zwaanshals naar een pop-galerie in een van de leegstaande winkels in de Koopgoot.

Ada Breedveld werd in 1944 geboren in Dordrecht, maar verhuisde al snel naar Rotterdam, waar ze naast haar baantjes als postbode heel creatief was en al snel haar eerste galerie openende in het Zwaanhals. Het Amsterdamse vrije leven en de liefde lokte Ada naar Amsterdam, waar ze op Bickerseiland een mooie galerie had. Maar Rotterdam heeft haar nooit los gelaten.

Nog dagelijks zet Ada haar kwasten op het doek, en verschijnen de mooiste dikke dames op haar canvas. Haar schilderijen zorgen voor een glimlach en positiviteit. Ada is autodidact en gebruikt veel primaire kleuren, haar handelsmerk is de dikke dames die bijna altijd worden vergezeld van vogeltjes of vissen.

Niet alleen Nederland is gek op haar werken ook regelmatig is haar werk te bewonderen in Spanje, Duitsland en andere Europese landen. Tot eind december hangt het werk van Ada Breedveld de nieuwe pop-up galerie in de Koopgoot, tegenover de Hema.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden