Nieuwe Binnenweg feestelijk verlicht door 25 Kabouter Buttplugs


<p>De mascotte van de straat gaat de Nieuwe Binnenweg verlichten. (productie bij Bas Neon)</p>

De mascotte van de straat gaat de Nieuwe Binnenweg verlichten. (productie bij Bas Neon)

Nieuwe Binnenweg feestelijk verlicht door 25 Kabouter Buttplugs

Rotterdam - Omdat deze kerst anders uitpakt dan andere jaren, hebben verschillende de ondernemers van de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg de koppen bij elkaar gestoken om er dit jaar alsnog iets speciaals van te maken. Onder meer 25 Kabouter Buttplugs (lichtkabouters) maken van de Nieuwe Binnenweg deze winter een sprookje.

Vanaf begin december zal de straat gevuld zijn met sprookjesachtige decoraties en pop-up stores. De winkeliers in de straat nemen extra maatregelen om ervoor te zorgen dat er tijdens deze periode veilig gewinkeld kan worden.

De mascotte van de straat, Santa Claus van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy, die in het echt te bewonderen is op het Eendrachtsplein, is getransformeerd tot lichtornament. Begin december worden 25 grote ornamenten van de charismatische Kabouter Buttplugs opgehangen en verlichten zij op sprookjesachtige wijze de straat.

Pandeigenaren van leegstaande panden bewegen mee en zo ontstaan mogelijkheden. Op nummer 112 opende de Bonte Koe, een pop-up chocolade winkel. Bijzonder is ook de pop-up gallery op nummer 72 waar Rebecca Crawford, een Australische-Britse kunstenaar die sinds kort in de wijk woont, studies in steen van het vrouwelijke lichaam in de etalage toont.

De horeca op de Nieuwe Binnenweg doet ook me, ook al zijn de deuren voor de normale gang van zaken gesloten. Bijvoorbeeld bij Lillith. Hun sprookjesachtige oliebollenhuisje wordt ervaren als een romantische kerstfilm. En bij Belgisch biercafé Boudewijn kan er dit jaar een kerstboom worden gescoord. 

In dit filmpje kun je zien hoe enthousiast de ondernemers op de Nieuwe Binnenweg zijn:


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden