Er gebeurt zóveel in Rotterdam...


<p>Rotterdam Street Art Routes van Rewriters.</p>

Rotterdam Street Art Routes van Rewriters.

Er gebeurt zóveel in Rotterdam...

Culturele instellingen passen hun aanbod zo veel mogelijk aan, zodat jij ook in deze coronatijd veilig van kunst en cultuur kunt genieten. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

WOD by Culture Club
Ondanks dat er even niet gefeest kan worden, kun je toch flink zweten bij Club RTM. Bij de nieuwe underground popup gym WOD by Culture Club, kun je sporten op keiharde beats. Alle groepslessen zijn gebaseerd op crossfit oefeningen en zijn toegankelijk voor iedereen. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van WOD by Culture Club.

Het Rotterdamse Dakenboek
Rotterdam heeft de meest platte daken van Nederland. In dit boek komen meer dan vijftig dakenexperts en dakeigenaren aan het woord om je hier meer over te vertellen. Een inspiratieboek waarbij je in tekst en beeld een rondleiding krijgt door het dakenlandschap van Rotterdam. Je scoort het boek op www.nai010.com voor €39,95.

Festival tv: woordnacht
OPEN Rotterdam zendt met FESTIVAL TV beelden uit van diverse festivals, zodat jij er toch een beetje bij kunt zijn. Verwacht een livestream met registraties, terugblikken, interviews, clips van artiesten en kunstenaars. Tijdens Woordnacht komen uiteenlopende genres voorbij, van poëzie en proza tot levenslied en spoken word. De aflevering is te bekijken op www.openrotterdam.nl onder het kopje ‘FESTIVAL TV’. Gratis toegankelijk.

10X010 POPIN: MAASK
MAASK is stemkunstenaar, beatboxer en performance-artiest in één. Hij is actief in de theaterwereld, maar met zijn elektronische live-act steelt hij de show op menig feestje en festival waarbij de grens tussen artiest en publiek vervaagt. In dit lofi housenummer mixt hij verschillende genres. Beluister de track op het YouTube-kanaal van De Nieuwe Lichting. Gratis toegankelijk.

Groeten uit Rotterdam
Met de steamingdienst van IFFR kun je veel IFFR-films terugkijken. Op IFFR Unleashed vind je onder meer ‘Groeten uit Rotterdam’. Dit drieluik biedt een inkijkje in de Rotterdamse kunst- en muziekwereld van begin jaren tachtig. Een bewogen tijd met onder meer punkgroep de Rondos, Cor Kraat en Jules Deelder. Kijk voor meer informatie op www.iffr.com/nl/iffr-unleashed


Rotterdams Kookboek
Dit is niet zomaar een kookboek vol veelzijdige recepten. Linda Roodenburg en fotograaf Carel van Hees volgden Rotterdamse koks uit verschillende culturen, die geroemd worden om hun kookkunsten in hun eigen community. Terwijl je eten staat te sudderen, blader je door een verzameling van beelden en achtergrondverhalen. Je koopt het boek op www.lindaroodenburg.com voor €29,95.

Kunsthal expositie: Extra Large
In tien hoofdstukken toont de expositie Extra Large de ontwikkeling van het wandkleed. Je ontdekt er metershoge kunstwerken die zijn gebaseerd op werken van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. De tentoonstelling is nog t/m zondag 3 januari te zien in Kunsthal Rotterdam. Reserveer je ticket en tijdslot op www.kunsthalrotterdam.nl. Vanaf €7.

Rotterdam Street Art Routes
De stad is een oneindig canvas voor street artists. Met zes routes vind je in verschillende wijken kunstwerken die het straatbeeld sieren. De route door het centrum kan ook gelopen worden door middel van een kaart, die je gratis kan downloaden op de website. Voor de meest recente versie van de routes, kan het beste de app worden gebruikt. Ontdek alle routes op www.rewriters.nl. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden