Mike fixt de deelscooters in Rotterdam (en vindt ze op de gekste plekken) [ROTTERDAMMER VAN DE WEEK]


<p>Mike repareert deelscooters. Ook haalt hij ze van de gekste plekken en zorgt hij ervoor dat ze altijd opgeladen zijn. (Foto: Check)</p>

Mike repareert deelscooters. Ook haalt hij ze van de gekste plekken en zorgt hij ervoor dat ze altijd opgeladen zijn. (Foto: Check)

ROTTERDAMMER VAN DE WEEK

Mike fixt de deelscooters in Rotterdam (en vindt ze op de gekste plekken)

Rotterdam - Mike Visser (25) studeert Automotive Engineering aan de Hogeschool Rotterdam. Motorrijden is één van zijn hobbies en hij sleutelt er ook graag aan. Dit laatste doet hij nu ook voor zijn werk. Voor het deelscooterbedrijf Check repareert Mike deelscooters. Ook haalt hij ze van de gekste plekken en zorgt hij ervoor dat ze altijd opgeladen zijn. Mike is onze Rotterdammer van de Week.

door Anne Klapmuts

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Iedere dag is anders en dat ligt vooral aan de shift die je hebt. Als fixer zorg je ervoor dat gerepareerde scooters weer terug komen in de stad en haal je scooters op die kapot zijn of op gekke plekken zijn beland. De opgehaalde scooters worden door de Mechanics gerepareerd, ook dat doe ik wel eens. Denk aan scooters met een lekke band of kapschade. De derde dienst die je kunt hebben is als battery swapper. Zoals de naam al zegt, wisselen we lege accu’s om voor volle accu’s. Dat doen we met een elektrische wagen.”

Wat is de gekste plek waar je wel eens een scooter hebt opgehaald?

“De BMX-crossbaan in het Hefpark. We hadden een melding gekregen dat er een scooter op de baan stond en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ik moest wel even zoeken, want het was al donker. Maar met behulp van een zaklamp heb ik hem gelukkig kunnen vinden.”

Zijn Rotterdammers blij met je, als ze je scooters zien opladen of repareren?

“Zeker weten, mijn ervaringen zijn erg positief! Het is al meerdere keren gebeurd dat ik een accu aan het omwisselen ben en dat er dan mensen iets komen vragen of een praatje komen maken. Dat maakt het werk voor mij extra leuk, omdat mensen ook vertellen over hun ervaringen met de scooters en ritjes die ze hebben gemaakt. Maar er worden ook grapjes gemaakt als ik de scooters aan het inladen ben waar iets kapot aan is. Soms komt er dan iemand kijken of het allemaal wel klopt. Gelukkig hebben ze snel door dat het goed is en dat ik mijn werk aan het doen ben. Heel vaak vragen mensen ook om een kortingscode! Dat stel ik altijd voor dat ze een account aanmaken en dat ik ze dan een friend code stuur vanuit mijn account. Superfijn, want dan hebben we allebei gratis minuten!”

Wat voor dingen vergeten mensen allemaal in de deelscooters?

“Ik heb een keer een creditcard en autosleutel gevonden in een scooter, die lagen allebei in het vakje waar je je handschoenen kunt stoppen. Via de creditcardmaatschappij was het makkelijk te achterhalen van wie de spullen waren en toen kon diegene het bij ons op komen halen. Mensen moeten zich wel altijd legitimeren als ze gevonden voorwerpen komen ophalen. Ik heb ook wel eens een riem of een tas gevonden die iemand was vergeten in de scooter. En het komt natuurlijk heel vaak voor dat er flesjes of blikjes frisdrank worden achtergelaten, maar die gooi ik meteen weg!

Maak je in je vrije tijd ook gebruik van deelvervoer?

“Jazeker! Ik vind het heerlijk om motor te rijden en had hiervoor altijd een brommer. Dus door de stad op een scooter vind ik ook heel leuk. Laatst heb ik met mijn vriendin achterop door de duinen van Den Haag gereden. Een heerlijk rustig tochtje in de zon. Maar ik gebruik Check ook gewoon op een praktische manier. Als ik de tram of metro mis bijvoorbeeld, dan kom ik door de deelscooter alsnog op tijd waar ik moet zijn.”

Waarom raad je Rotterdammers aan om eens een keer op een elektrische scooter door de stad te gaan?

“Naast dat het gewoon leuk is om op zo’n ding te rijden, is een elektrische scooter een goede oplossing voor een schoner milieu. Door dit soort deelvervoer kunnen bijvoorbeeld auto’s en ander uitstotend vervoer in de stad verminderd worden. Het is ook gewoon heel makkelijk om van een Check gebruik te maken. Er staat er altijd wel een op vijf minuten loopafstand. Je reserveert de scooter, loopt er naartoe en start hem met één druk op de knop. Kind kan de was doen!”

Deelscooters zijn niet meer weg te denken uit onze stad. Verschillende aanbieders hebben elektrische scooters door de stad staan. Check is een Rotterdams bedrijf met maar liefst vierhonderd scooters. Op dit moment staan er Rode Kruis-scooters in de stad. Je kunt ze op de normale manier reserveren en de opbrengst van de rit gaat direct naar het Rode Kruis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden