Nieuwe nummer 1 in de Rotterdamse Instagram Top 100


Foto: Social Media Monteur

Nieuwe nummer 1 in de Rotterdamse Instagram Top 100

Rotterdam - Voetballer Gini Wijnaldum is de nieuwe nummer 1 in de Rotterdamse Instagram Top 100. Met bijna 320.000 nieuwe volgers groeide het account van de succesvolle middenvelder veel harder dan de oude nummer 1, Robin van Persie. De Rotterdamse natte T is in deze coronatijd goed voor de twee nieuwkomers, met comedian Richard Groenendijk op plaats 40 en de bijdehante Tante Toof die binnenkwam op plaats 52. 

De top 10 veranderde dit keer weinig, het account van Fred van Leer steeg twee plaatsjes waardoor YouTuber Gioen muziekmakers Ronnie Flex en Quce een plaatsje moesten inleveren. 

Met zijn alter-ego Jopie Parlevliet scoorde comedian Richard Groenendijk een enorme hit met ‘Tebbie nou op je muil’. Toen daarover heen nog eens een versie uitkwam compleet met swingende gebarentolk ging het helemaal los en groeide het Instagram account in de afgelopen weken met vele tienduizenden volgers. 

Ook het grapje van de derdejaars HBO-studente Sophie van Tol, die in april een filmpje in plat Rotterdams op TikTok plaatste is een ongekend succes. Inmiddels heeft ze op TikTok ruim 235.000 volgers, op Facebook ruim 12.000 en op Instagram bijna 52.000. 

De verliezers sinds de vorige lijst in juli waren de accounts van stijlicoon Ruba Zai, muzikanten Ronnie Flex, Quce, Sixteen, en Naaz, de bekende Rotterdamse dakloze Patrick (Caveman010), de prachtige Rotterdam foto’s van de accounts van Rotterdam_Gallery, Jeroen van Dam, Igobythename en Tim Waldekker, het techno festival Rotterdam Rave, voetbalaccounts J.P. Boutieus en Excelsior, schrijver Lars van der Werf, modellenbureau MaxModels010, en city guide HTSPT_rotterdam.

“In juli merkten we al hoe het coronavirus ook gevolgen had voor de Rotterdamse Instagram accounts, nu is dat nog duidelijker geworden. Vooral voor de muzikanten uit 010 is de impact goed merkbaar”, zegt Anita Lussenburg van de Social Media Monteur die de lijst samenstelt. “Tegelijk zijn door het coronavirus ook weer leuke nieuwe Instagram accounts populair geworden zoals Tante Toof en heeft het account van Richard Groenendijk een enorme klapper gemaakt. We hebben er nog even over getwijfeld of het account van Diederik Gommers een plekje in de top 100 zou moeten krijgen. Met ruim 380.000 volgers in nog geen twee maanden heeft Gommers het fantastisch gedaan. Hij werkt  in Rotterdam in het Erasmus MC, maar hij woont hier niet en is ook niet in Rotterdam geboren.”

Je kunt hier de volledige top 100 bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden