Nieuwe Rotterdamse volksheld Hamza vertelt vanavond bij Beau over zijn kippetjes


<p>Nieuwe volksheld Hamza.</p>

Nieuwe volksheld Hamza.

(Foto: Beau)

Nieuwe Rotterdamse volksheld Hamza vertelt vanavond bij Beau over zijn kippetjes

Rotterdam - Hamza Karaman vertelt vanavond op RTL4 bij Beau van Erven Dorens over zijn kippetjes. Hamza lijkt wel een ware volksheld geworden sinds hij in een reportage op Rijnmond te zien was. In dat filmpje kreeg hij de lachers op zijn hand met z'n 'koekeloek' en 'Een kippetje kost maar 5 euro.' Er worden inmiddels zelfs T-shirts verkocht met die teksten.

In een paar dagen tijd is Hamza uit Zuid een beroemde Nederlander geworden. Sinds de reportage van Rijnmond over de Franse voetbalhaantjes die bij de Kuip rondscharrelen, houdt iedereen van hem. Zóveel zelfs dat er een doneeractie werd gestart voor nieuwe kippen. Er is hónderden euro’s voor Hamza ingezameld.

Tekst gaat verder onder het filmpje.


Zelf zag Hamza het probleem niet zo van de vogels op het bedrijventerrein in IJsselmonde: ‘Hebben ze niks beters te doen, ik vind het koekeleloek juist leuk om te horen.’ Maar toch worden de kippen nu gevangen en overgebracht naar een opvanglocatie. ‘Geen probleem’, aldus Hamza die meteen liet weten zelf wel nieuwe kippen te kopen. ‘Een kippetje kost maar 5 euro!’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden