Rotterdammers scheuren over de snelweg in Brabant met dozen vol zwaar illegaal vuurwerk


Foto: Politie

Rotterdammers scheuren over de snelweg in Brabant met dozen vol zwaar illegaal vuurwerk

Rotterdam/Zevenbergschen Hoek - In de vroege ochtend van maandag 23 november zagen politieagenten een personenauto rijden over de A16. De auto reed 168 km/u. Dat was reden om de bestuurder een stopteken te geven. Hij werd omstreeks 04.00 uur stilgezet op de Lapdijk bij Zevenbergschen Hoek.

De papieren van de bestuurder werden gevraagd. Op het moment van aanspreken zagen de agenten in de auto een doos met vuurwerk liggen. De doos bleek verboden vuurwerk te bevatten. Uit onderzoek bleek dat er nog vier dozen zwaar, illegaal, vuurwerk in de auto lagen. De mannen (20 en 22) uit Rotterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om het vuurwerk te vervoeren en te vernietigen. In totaal werden 8950 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het betroffen onder meer Romeinse kaarsen en nitraten.

De auto waarin de twee mannen reden is in beslag genomen en weggesleept door een takelbedrijf. Mogelijk wordt het voertuig verbeurd verklaard. De bestuurder van de auto krijgt sowieso een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding die hij maakte, over de andere strafbare feiten worden de twee nog gehoord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden