370 langdurig werkzoekenden aan de slag via ‘100 van Sander’


<p>Wethouder Moti en Sander Kramer hebben vandaag de intentieverklaring met de werkgevers digitaal ondertekend. </p>

Wethouder Moti en Sander Kramer hebben vandaag de intentieverklaring met de werkgevers digitaal ondertekend.

(Foto: )

370 langdurig werkzoekenden aan de slag via ‘100 van Sander’

Rotterdam - Bijna 30 nieuwe werkgevers sluiten zich vandaag aan bij de ‘100 van Sander’, een campagne bedoeld om langdurig werklozen weer aan het werk te krijgen. Sinds de start van de campagne is dat voor 370 mensen gelukt.

Onder andere de bedrijven Cruyff, the Greenery, The Green Crew en de SPAR hebben zich aangesloten. Deze werkgevers begrijpen hoe belangrijk het is dat mensen die al langere tijd geen werk hebben, toch weer mee kunnen doen. Wethouder Moti en Sander Kramer hebben vandaag de intentieverklaring met de werkgevers digitaal ondertekend. 

Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer gaat met deze campagne op zoek naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Het doel van de campagne is om mensen die langer dan drie maanden zonder werk zitten, aan een baan te helpen. Sinds februari heeft het programma 370 werkzoekenden met een uitkering aan de slag gekregen.

Extra inzet
De regio Rijnmond telt ruim 70.000 mensen zonder werk. Een groot deel hiervan heeft extra hulp nodig om aan een baan te komen. Het gaat dan om mensen die al lange tijd niet meer hebben gewerkt, een fysieke beperking, chronische ziekte of taalachterstand hebben. Vaak betrokken en loyale medewerkers, die vooral in het begin extra begeleiding nodig hebben. Wethouder Richard Moti (o.a. Werk&Inkomen): “Het is door corona moeilijker geworden om ook deze groep mensen aan betaald werk te helpen. Dat betekent dat we ons extra voor hen moeten inzetten. Iedereen verdient een kans op passend, betaald werk. Het is geweldig dat deze bedrijven onderkennen hoe belangrijk dat is voor onze samenleving en vandaag de daad bij het woord voegen.”

De 100 van Sander
Sinds de start in februari hebben zich ruim 40 grote en kleine bedrijven bij ‘de 100 van Sander’ aangesloten, van Stedin en Erasmus MC tot Picnic, Picture Momentz en Carwash Blijdorp. Sander de Kramer zal de komende tijd op verschillende manieren bedrijven blijven inspireren en motiveren om een van ‘de 100 van Sander’ te worden. Meer informatie: de100vansander.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden