Hop! De Coolsingel is opeens bijna klaar (maar er komt geen groot feest)


<p>Nog even geduld, maar niet zo heel lang meer!</p>

Nog even geduld, maar niet zo heel lang meer!

(Foto:)

Hop! De Coolsingel is opeens bijna klaar (maar er komt geen groot feest)

Rotterdam - Wat kan de tijd soms toch vliegen hè. Ben je even een coronajaartje met je hoofd bij andere zaken, blijkt onze Coolsingel gewoon al bijna klaar te zijn!

In april, als het lente is, de zon schijnt en hopelijk het coronavirus een beetje gedimd is, flaneren we weer over een complete Coolsingel. Dán is de belangrijkste straat van onze stad veranderd van autoroute in een promenade voor fietsers en voetgangers.

Drie jaar heeft de facelift straks geduurd. Bij de start in 2018 leek dat een lange periode, maar nu zit het er dus al bijna op. Binnenkort verdwijnt de keet met het infocentrum zodat ook het laatste stukje rond Churchillplein op de schop kan.

Het coronavirus zorgt er nog wel voor dat er een stukje van de Coolsingel nog niet betegeld kan worden met natuursteen. De steentjes liggen in India en kunnen op dit moment niet vervoerd worden. Tussen de Aert van Nesstraat en Westblaak liggen er nu nog betonnen tegels, die later plaats zullen maken voor het échte nieuwe trottoir.

Maar in de lente is het dus feest. Dat wordt, wederom dankzij dat verrotte virus, géén groot evenement met publiek, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Er komt wel een mooie openingshandeling. En een expositie met Coolsingelfoto’s op groot formaat. Alle Rotterdammers kunnen binnenkort hun eigen favoriete foto insturen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden