Crowdfunding voor feestelijke maaltijd eenzame en kwetsbare Rotterdammers


Crowdfunding voor feestelijke maaltijd eenzame en kwetsbare Rotterdammers

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via ‘Schrijf mee’ zelf een bericht met foto voor onze site aanleveren!

De feestdagen komen eraan. Dat betekent gezellig bij elkaar komen en genieten van lekker eten. Mensen die geen geld of gezelschap hebben kunnen normaal gesproken bij een buurthuis samen een feestmaaltijd eten. Dit jaar is dat helaas niet mogelijk, doordat de buurtrestaurants gesloten zijn. Daarom heeft Shareaty samen met Villa Vonk, Perla’s Vriend, Leger des Heils Korps Rotterdam Oost, Buurtsteunpunt Zevenkamp, Hulpcentrum Portland en Thuis in West de handen ineengeslagen door een crowdfunding campagne op te zetten.

‘Wij vinden dat je de feestdagen samen hoort te vieren. Daarom willen we kwetsbare mensen een feestmaaltijd cadeau geven. Een maaltijd die ze zelf klaarmaken en waarvan ze samen met familie en/of vrienden kunnen genieten’, vertelt Berend Maten, oprichter van Shareaty.

Warme feestdagen
Op deze manier krijgen mensen die alleen thuiszitten of geen geld hebben voor een feestelijke maaltijd de mogelijkheid om andere mensen thuis uit te nodigen om samen te eten. De maaltijd is vaak een belangrijk moment van samenzijn, om samen vreugde en verdriet te delen. Juist tijdens de feestdagen voelen alleenstaanden het gebrek aan samen zijn. Samen een maaltijd nuttigen is voor hen belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan.

Juist tijdens de feestdagen staat samen genieten van een feestelijke maaltijd centraal. Bij veel gezinnen is er geen geld om iets feestelijks te koken. Met deze maaltijdpakketten willen we dat gezinnen ook kunnen deelnemen aan deze feestelijke traditie.


250 feestmaaltijden voor kwetsbare mensen
Het doel is om gezamenlijk € 6.300,- op te halen via crowdfunding. Daarmee is het mogelijk om 250 feestmaaltijden samen te stellen. Deels zullen de maaltijdpakketten bestaan uit donaties. De pakketten worden aangevuld met andere ingrediënten om de feestmaaltijd compleet te maken.

Hoe kun je meedoen?
Op www.voorjebuurt.nl kun je al doneren vanaf 5 euro. Vanaf 20 euro maak je zelf ook kans op een leuke beloning. Naast gelddonaties zijn voedseldonaties van producenten en supermarkten erg welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden