[Aangeboden door Enroute] Het juiste personeel voor jouw bedrijf


Foto:
Aangeboden door Enroute

Het juiste personeel voor jouw bedrijf

Als ondernemer wil je een succesvol bedrijf hebben. Ieder jaar zijn er weer doelen die je wilt halen en dit kun je natuurlijk niet alleen. Je hebt hiervoor personeel nodig. We hebben het hier over het juiste personeel voor jouw bedrijf. Niet het juiste personeel hebben voor je bedrijf zorgt voor enorm veel, onnodig hoge kosten. Toch komt het nog heel vaak voor dat er werknemers zijn die ergens zitten waar ze niet thuis horen. Misschien heb je dit als werkgever niet gelijk door, maar op de lange termijn heeft het hele bedrijf hier last van. De productiviteit daalt waardoor doelen niet behaald worden en dit zorgt weer voor lagere cijfers en wel hoge kosten. 

  1. Leer je werknemers kennen

Natuurlijk kun je als werkgever niet al je werknemers goed leren kennen. Gelukkig heb je per afdeling en per team een manager en soms ook teamleiders die hierbij helpen. Het is belangrijk om werknemers goed te kennen zodat je zeker weet wie je in het bedrijf hebt en wat diegene voor het bedrijf kan betekenen. Merkt een manager of teamleider dat het werk van een werknemer niet goed verloopt? Biedt gratis ontwikkeladvies aan. Door goed te investeren in de HR afdeling weet je altijd wat iemand nodig heeft. Door ontwikkeladvies te krijgen komt een werknemer er misschien achter dat een andere afdeling beter is of dat het bedrijf wel helemaal niet bij hem of haar past. 

    1. Biedt verschillende trainingen aan

Wat ook heel belangrijk is, is om genoeg verschillende trainingen aan te bieden binnen je bedrijf. Is iemand langdurig ziek geweest? Kijk dan op reintegratietweedespoor.nl waar je stapsgewijs kunt zien hoe je deze werknemer weer langzaamaan werk kunt geven. Doe je dit niet goed? Dan gaat het ten koste van je bedrijf en je werknemer. Dit willen we niet. Verder is het ook belangrijk genoeg zelfontwikkeling en groei aan te bieden binnen je bedrijf. Veel starters willen bij bedrijven werken waar doorgroeimogelijkheden zijn. 

    1. Wees op tijd 

Wanneer een werknemer echt niet op zijn of haar plek zit, is het belangrijk op tijd op te treden. Door managers en teamleiders hier training in te geven kunnen zij sneller zien wie meer hulp en advies nodig heeft en wie enorm goed is in het werk wat hij of zij doet. Een werknemer vinden die niet op zijn of haar plek zit betekent niet direct ontslaan, maar juist in gesprek gaan en kijken wat beter kan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden