[Aangeboden door More App] Tijd besparen met werk automatiseren


Foto:
Aangeboden door More App

Tijd besparen met werk automatiseren

We zien het steeds vaker terugkomen in veel bedrijven. Het automatiseren van werk bestaat al een tijdje, maar is niks nieuws meer. Steeds meer proberen zo veel mogelijk werk te automatiseren. Waarom? Tijd en geld besparen. Je bent een stuk sneller klaar met je administratie wanneer je dit via een online systeem invoert die alles automatisch aanpast in plaats van uren aan tafel zitten met papieren over de hele tafel verspreid. Je bespaart daarnaast ook geld, omdat je niet meer zo veel personeel nodig hebt als voorheen. Het is voor veel mensen steeds eenvoudiger om werk bij te houden, door te geven, uit te voeren en meer. 

  1. Wat kan je als ondernemer allemaal automatiseren?

Er zijn een hoop dingen die je kunt automatiseren. Met de constante ontwikkelingen komen er iedere keer dingen bij die geautomatiseerd kunnen worden. Als we kijken naar kantoor automatisering, zijn er al een hoop ontwikkelingen geweest. Iemand die op kantoor werkt kan hierdoor effectiever werken. Denk bijvoorbeeld aan een tijdregistratie app waardoor de werknemer eenvoudig zijn of haar uren kan doorgeven. Of misschien aan alle fotoshop en Microsoft Excel mogelijkheden. Zo zijn er nog een hoop die we kunnen opnoemen. 

    1. Wat zijn de nadelen van werk automatiseren?

Behalve dat er een hoop voordelen zijn voor het automatiseren van werkzaamheden, zijn er ook genoeg nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid werknemers die ieder jaar ontslagen worden, omdat hun werk door een machine uitgevoerd kan worden. Een ander nadeel is het verminderde contact die je hebt met collega’s. Ook ga je op een andere manier communiceren met je collega’s en dit willen we natuurlijk niet. Behalve dat werknemers bang zijn hun baan kwijt te raken, zijn ze ook bang grip te verliezen. Je geeft als het ware een hoop uit handen bij een proces. Iemand die perfectionistisch werkt heeft hier veel moeite mee. Je weet niet zeker of het goed gaat en je kan het niet meer controleren zoals voorheen. 

    1. Wat is de beste keuze?

Voordat je als werkgever een keuze maakt, is het goed om het van tevoren met je werknemers te bespreken. Door je werknemers mee te nemen in het proces voelen zij zich gehoord en heb je uiteindelijk beter resultaat dan wanneer je alleen keuzes maakt. Het is ook mogelijk om deels werk uit te besteden zodat werknemers iets minder zelf hoeven te doen, maar nog steeds genoeg werkzaamheden hebben. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden