Prachtig!
Prachtig! (Foto: Fred Marree)

De wijk Blijdorp is zó veel meer dan de dierentuin die ernaar vernoemd is

Rotterdam - Fred Marree ging uit wandelen in Blijdorp. Nee, niet in de dierentuin waarvan vooral niet-Rotterdammers de naam kennen. Maar in de wijk Blijdorp. Dat is immers zó’n mooi stukje Rotterdam dat dat het best eens verdient om los van de diergaarde onder de aandacht te komen.

Fred schrijft het volgende bij zijn foto’s op Twitter: ‘Blijdorp is bij de meeste mensen in Nederland bekend als dierentuin. Logisch, want een van de bekendste attracties in Rotterdam is Diergaarde Blijdorp. Blijdorp was echter eind jaren dertig van de vorige eeuw een nieuwe Rotterdamse woonwijk in de Blijdorpse polder. De Diergaarde is naar zijn nieuw locatie vernoemd.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Blijdorp werd tussen 1931 en 1940 aangelegd in de Blijdorpse polder, waar de wijk naar genoemd is. De wijk wordt begrensd door de in 1940 gedempte Noorderhaven, het Noorderkanaal, het Schie-Schie kanaal en de spoorlijn naar Hoek van Holland. Blijdorp grenst aan de wijken Bergpolder en de Provenierswijk.

Bij het Duitse bombardement van 14 mei 1940 werd Blijdorp niet getroffen. Een monument ter herinnering aan het bombardement staat in een groenstrook aan de Statenweg. In de wijk wonen ongeveer 9500 personen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden