Foto: Stockfoto Politie Rotterdam

Twee gewonden en liefst dertien aanhoudingen na gewapende woningoverval in Vreewijk

Rotterdam - Twee gewapende overvallers vielen zaterdagavond een woning aan de Meiland in de Rotterdamse wijk Vreewijk binnen. Er waren op dat moment meerdere mensen in de woning aanwezig. De politie hield dertien mensen aan. 

Twee van de dertien verdachten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Door de dreigende situatie achtte een agent zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken en raakte daarbij een van de twee overvallers. Bij de woningoverval is ook door iemand anders geschoten. Beide gewonden zijn buiten levensgevaar. De twee overvallers behoren tot de dertien verdachten.

Het was iets na 18.00 uur toen de melding van de woningoverval binnenkwam. De bewoonster werd bedreigd met een vuurwapen. De politie tuigde snel alles op en was met verschillende eenheden bij het incident. Op dat moment waren er meerdere mensen in de woning aanwezig. Ook speciale diensten en de politieheli zijn ingezet. Uiteindelijk leverde dat dertien aanhoudingen op, van wie twee mensen gewond raakten. De ambulance bracht ze naar het ziekenhuis. Ze zijn buiten levensgevaar.

In de woning werd de situatie zo dreigend dat een agent zich genoodzaakt voelde om zijn vuurwapen te gebruiken. Daarbij werd een van de verdachten geraakt. De rijksrecherche zal hier, zoals gebruikelijk, onderzoek naar doen.

Buiten op straat is er een vuurwapen gevonden. Ook in de woning werden meerdere vuurwapens gevonden en in beslaggenomen. Wie precies welke rol had deze avond, wordt onderzocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden