<p>Arno Bonte op bezoek bij Steel Rides. (Foto: Gemeente Rotterdam)</p>

Arno Bonte op bezoek bij Steel Rides. (Foto: Gemeente Rotterdam)

Eerste 'Ster in Circulair' voor een bijzondere fietsenwinkel

Rotterdam - Fietsenwinkel Steel Rides op de Schiekade heeft vrijdag 20 november uit handen van wethouder Arno Bonte de eerste Ster in Circulair ontvangen. De Ster in Circulair is een Rotterdamse prijs voor bedrijven die een voorbeeld zijn in circulair ondernemen.

Van de 54.000 Rotterdamse bedrijven leveren er meer dan 5000 een bijdrage aan de circulaire economie. Dat aantal groeit snel. De meeste van die bedrijven zijn niet direct zichtbaar als ‘circulair bedrijf’ maar vooral het midden- en kleinbedrijf is ‘verbluffend circulair’.

Bonte: “Rotterdam wil een stad worden zonder afval, met een volledig circulaire economie waarin alle materialen hergebruikt worden. Ik ben trots op alle Rotterdamse ondernemers die daarin voorop lopen.”

De eerste Ster In Circulair is voor Steel Rides. Nu gevestigd in het Schieblok, na vijf jaar Oude Noorden. De specialiteit van Steel Rides is het opknappen en een tweede of misschien wel derde leven geven aan afgedankte maar in de basis prachtige oude vintage jaren zeventig-fietsen.

De Ster in Circulair is een nieuwe Rotterdamse prijs die elke twee maanden zal worden uitgereikt. Kandidaten kunnen worden genomineerd via rotterdamcirculair.nl/sterincirculair.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden