Jopie Parlevliet enthousiast ontvangen bij De Steenplaat.
Jopie Parlevliet enthousiast ontvangen bij De Steenplaat. (Foto: Luxor Theater)

Honderden Rotterdammers krijgen Luxor-borrelbox van Joke Bruijs en (zingend!) Jopie Parlevliet

Rotterdam - De steunactie voor het Luxor Theater en de Rotterdamse Voedselbank is een groot succes geworden. De 350 borrelpakketten die Rotterdammers als steun konden kopen waren volledig uitverkocht. Vandaag (vrijdag 20 november) hebben Luxor-medewerkers de pakketten thuisbezorgd en konden ze afgehaald worden in het theater, met Joke Bruijs bij de afhaalbalie. Niemand minder dan Jopie Parlevliet nam een deel van de bezorging op zich, met een tussenstop bij zorgcomplex De Steenplaat in Feijenoord. Daar bracht Jopie de nieuwe carnavalskraker Tebbie nou op je muil?! ten gehore. 

De borrelpakketten van Luxor konden vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet meer verkocht op voorstellingsavonden. Daarom heeft het theater besloten de borrelpakketten een goede andere bestemming te geven. Voor elke borrelpakket dat er verkocht is, ging er ook een naar de Rotterdamse Voedselbank. Directeur Marc van Kaam over de actie: “Ik vind het hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen zijn die ons en de Voedselbank steunen in deze moeilijke tijd.” 

De Luxor-medewerkers hadden enorm veel zin om eindelijk de handen weer eens uit de mouwen te kunnen steken. Dit deden ze samen me Jopie Parlevliet (Richard Groenendijk) en Joke Bruijs. De bezorging van de pakketten, op ruim 250 adressen, werd gedaan in de energiezuinige LEV-autootjes. Terwijl je bij Joke borrelpakketten af kon halen in het nieuwe Luxor Theater, stapte Jopie Parlevliet, het geliefde typetje van Richard Groenendijk, ook in een wagentje. 

Jopie maakte een tussenstop bij De Steenplaat, een zorgcomplex van Stichting Humanitas. Daar vrolijkte hij de bewoners op met het nummer Tebbie nou op je muil?!, waarmee Parlevliet afgelopen week de hitlijsten bestormde. Uiteraard de bewoners ook daar borrelboxen.

Om het theatergevoel compleet te maken heeft TV Rijnmond vanavond een speciale Luxor uitzending op de planning staan. Om 20.00 uur wordt de jubileumvoorstelling ter ere van 10-jarig bestaan van het nieuwe Luxor Theater in 2011, én het vertrek van toenmalig directeur Rob Wiegman, uitgezonden. Tijdens deze bijzondere voorstelling traden tientallen artiesten op, waaronder Waardenberg en De Jong, Richard Groenendijk, Brigitte Kaandorp, Gerard Cox, Joke Bruijs, Jörgen Raymann, Carel Kraayenhof en een eenmalige duo-act van de rivalen Youp van ’t Hek en Freek de Jonge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden