<p>Studenten doen karaoke.</p>

Studenten doen karaoke.

(Foto: Wilma Custers)

Studenten organiseren karaokemiddag: ‘Ook jongeren voelen zich eenzaam’

Rotterdam – 17 jongeren van mbo-instelling Albeda organiseerden dinsdagmiddag 17 november een Young Impact activiteit om nieuwe contacten te leggen. De eerstejaars studenten van de opleiding Dienstverlening zorg & welzijn zitten bij elkaar in de klas, maar missen, ondanks de lessen op school, het contact met hun leeftijdsgenoten. Daarom organiseerden zij een karaokemiddag om elkaar zo beter te leren kennen en eenzaamheid tegen te gaan.

De studenten kwamen op dit idee dankzij het Young Impact-programma bij hen op school. Dit programma stimuleert jongeren zich maatschappelijk in te zetten voor een thema dat zij belangrijk vinden. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem in deze coronatijd, juist ook onder jongeren.

Young Impact-coach Nikita: “Als je nieuw op school komt, wil je eigenlijk zo snel mogelijk je klasgenoten leren kennen. Dat kan nu niet. Ik vind het heel goed dat deze jongeren het heft in eigen handen nemen en iets doen om nieuwe contacten te leggen.” De klas heeft een ruimte geregeld die groot genoeg is om samen te komen en tegelijkertijd 1,5 meter afstand te kunnen houden. Er werden hapjes en drankjes geregeld en ook een paar enthousiaste docenten hielpen mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden