Foto: Fortuin Fotografie

Dit jaar geen IJsvrij Festival, maar begin 2021 misschien wél!

Rotterdam - IJsvrij Festival is inmiddels vaste prik in Rotterdam. Het winterse festival met romantisch overdekte schaatsbaan vond de afgelopen jaren plaats in Het Park bij de Euromast en op Plein 1940, naast het Maritiem Museum. Dit jaar was de organisatie van plan een vierde editie van het festival te organiseren op het Deliplein op Katendrecht, maar helaas gooide het coronavirus – net zoals bij vele andere festivals - roet in het eten.

Juist in deze tijd wilde Bureau Vermaeck, de organisatie achter IJsvrij Festival, de Rotterdammers een leuke activiteit in de buitenlucht bieden, op een veilige en verantwoorde manier. Maar vanwege de tweede coronagolf, de gezondheid van de bezoekers en de afgekondigde maatregelen van het RIVM ziet de organisatie de geplande editie van het festival eind 2020 toch sneuvelen.

In 2021 alsnog een editie
“We keken er erg naar uit om eind dit jaar op het Deliplein neer te strijken”, vertelt Eva van der Vegt, directeur Bureau Vermaeck. “Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten nu het niet doorgaat. We waren al een eind op weg met de voorbereidingen, dus zodra de omstandigheden het toelaten kunnen we IJsvrij Festival alsnog organiseren op deze plek. Als het lukt begin 2021, en anders zetten we in op december 2021. Uiteraard binnen de dan geldende maatregelen, de gezondheid van onze bezoekers staat voorop!”

Over IJsvrij Festival
IJsvrij Festival is een festival waar jong en oud jaarlijks geniet van de overdekte schaatsbaan, een gezellig IJsvrij Café met muzikale acts en een breed gevuld programma met silent disco avonden, curling competities, schoolschaatsen en workshops voor kinderen. Per editie wisten de afgelopen jaren zo’n 30.000 tot 35.000 bezoekers IJsvrij te vinden, variërend van gezinnen tot aan vriendengroepen en collega’s.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden