<p>De solar drone van Avy zorgt voor duurzame en schonere luchtvaart.</p>

De solar drone van Avy zorgt voor duurzame en schonere luchtvaart.

Dit is de drone van de toekomst!

Rotterdam - De eerste Nederlandse solar drone van Avy, in samenwerking met Wattlab heeft in september een succesvolle testvlucht uitgevoerd. 

Het op zonne-energie aangedreven prototype is ontworpen om ingezet te worden voor urgent medisch transport, ondersteuning van hulpdiensten en bescherming van de natuur. De succesvolle testvlucht is een mijlpaal voor de samenwerkende techbedrijven en brengt emissie-vrij vliegen weer een stap dichterbij. 

“Ons doel is om de transitie naar duurzame luchtvaart te versnellen,” zegt Patrique Zaman, oprichter van Avy. “Door zonnecellen op onze vleugels te integreren maken we gebruik van de schoonste energie voorhanden.” De testvlucht met het solar prototype was een eerste stap om een langere vliegtijd te realiseren, met een veelbelovend resultaat. 

“De Avy drone heeft vleugels en zo transporteren we via de lucht levensreddende medicijnen in Europa en Afrika, en ondersteunen we in Europa eerste hulpdiensten. Omdat Avy wordt ingezet bij medische projecten in Afrika is dit een meerwaarde voor de inzetbaarheid van de drone.” 

De winst zit in de vleugel, met behoud van aerodynamica en zonder het gewicht toe te laten nemen. Dat biedt potentie voor de toekomst. Zonnecellen met een hoger rendement worden de komende maand getest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden