<p>Petra van de Berg van Aktiegroep Oude Westen met Cora de Otter, de weduwe van Rien.</p>

Petra van de Berg van Aktiegroep Oude Westen met Cora de Otter, de weduwe van Rien.

Oude Westen herdenkt Rien de Otter, de man die de buurt mooier maakte

Rotterdam - Voor veel mensen was ie een vertrouwd gezicht: Rien de Otter, de ‘gouden gozer’ uit het Oude Westen. Maar op 24 oktober 2017 overleed hij plotseling door een hartstilstand. Om hem te eren is Rini’s kleurrijke portret nu vereeuwigd in zijn geliefde buurt. De onthulling doen we via deze ontroerende foto van Rini samen met Petra van de Berg van Aktiegroep Oude Westen (links) en Cora de Otter, zijn weduwe.

“Vanwege corona is een onthulling niet mogelijk”, schrijft Piet Hein aan de Havenloods. “Dus doe ik een beroep op jullie.” Rini de Otter was jarenlang de spil in het Oude Westen. Als vrijwilliger bij de Aktiegroep Oude Westen, de speeltuin, verzorgingshuis De Leeuwenhoek en de winkeliersvereniging. Maar ook speelde hij jarenlang Sinterklaas, de Kerstman en de Paashaas in de wijk. “Bijna heel het Oude Westen heeft wel eens op z’n knie gezeten. Onze Rini was de grote verbinder. Hij maakte de buurt mooier dan het eerst was.” 

Ter nagedachtenis aan Rini staat er nu een prachtig portret door kunstenares Margriet Killian op de gevel bij de Gaffelstraat, uitgevoerd door Marijn Gronert van Painture Collective. “Dankzij de Aktiegroep, Woonstad Rotterdam, winkeliersvereniging West-Kruiskade en Gebiedscommissie Centrum is het moment eindelijk daar. Voor Rini de Otter: opdat we hem niet vergeten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden