Foto: Diergaarde Blijdorp
FILMPJE

Zo lief! Neushoorntje voor het eerst buiten, Blijdorp vraagt alle Rotterdammers om kraamcadeau!

Rotterdam - Vandaag (woensdag 18 november) is het zwarte neushoornjong dat vorige week in Diergaarde Blijdorp is geboren voor het eerst naar buiten geweest, één dag voor de heropening van de diergaarde.

Vanaf donderdag 19 november mag Blijdorp weer open voor een gecontroleerd aantal bezoekers die van tevoren een tijdslot hebben gereserveerd. Twee weken terug moest de Diergaarde verplicht haar poorten sluiten vanwege de aangescherpte landelijke coronamaatregelen. 

De kleine aarzelde in het begin en vond de buitenwereld blijkbaar erg spannend. Moeder Naima wilde wel graag een luchtje scheppen maar dan alleen samen! Bij de tweede poging durfde het kleintje wel naar buiten te gaan. Hij hobbelde dapper achter moeder aan en belandde per ongeluk al in het modderbadje.

De komende periode zal de kleine neushoorn, een mannetje, zo af en toe buiten zijn als het weer dit toelaat. Deze tijd zal langer worden naargelang de dieren meer gewend raken, in combinatie met het zachte weer. Wanneer hij niet buiten is, kan het publiek hem volgen in de kraamkamers via de webcams op www.diergaardeblijdorp.nl/zwarteneushoorn of via de Blijdorp-app. Hier en op social media zullen ook diverse filmpjes en verzorgers-vlogs met unieke kijkjes achter de schermen worden gedeeld.

Het is voor de derde keer dat in Diergaarde Blijdorp èn in een Nederlandse dierentuin een zwarte neushoorn is geboren. Een unieke gebeurtenis en een drievoudige primeur voor Diergaarde Blijdorp. Via de webcams konden vele fans de bevalling vanuit de huiskamer volgen. De webcam-streams zijn op de dag van de bevalling zo’n 400.000 keer bekeken. Extra bijzonder is dat het kalf geboren is op de verjaardag van zijn vader Vungu. 

Het is een pittig jonkie die al binnen 20 minuten kon staan en zijn moeder al goed kan volgen. De naam van het jong wordt op een later moment dit jaar bekend gemaakt.

Kraamcadeau

Door corona en de daaruit volgende maatregelen zoals twee sluitingen en vervolgens beperking van de aantallen bezoekers, moet Blijdorp alle zeilen bijzetten om deze periode financieel door te komen. Steun is zeer welkom. Je kunt de Diergaarde en het neushoorntje steunen met een abonnement of een kraamcadeau via www.diergaardeblijdorp.nl/blijdorpert

 Filmpje:


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden