<p>De Hoogstraat is eigenlijk te smal voor tweerichtingsverkeer. (Foto: Gemeente Rotterdam)</p>

De Hoogstraat is eigenlijk te smal voor tweerichtingsverkeer. (Foto: Gemeente Rotterdam)

(Foto: )

Na een test is er nu voor altijd eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat

Rotterdam - In de Hoogstraat rijden vanaf deze week auto’s één kant op. Daarmee moet de straat veiliger worden voor fietsers. Vorig jaar was er al een test met eenrichtingsverkeer, nu wordt de situatie definitief zo.

Vorig jaar vond in de Hoogstraat (het gedeelte vanaf de Mariniersweg richting Oostplein) de 'Mobility Challenge Hoogkwartier' plaats. De Hoogstraat is een drukke straat waar auto’s en fietsers elkaar veel tegenkomen. Tijdens de Mobility Challenge experimenteerden bewoners, Stadslab Hoogkwartier en de gemeente, met deelvervoer en meer groen in de wijk. Maar ook met eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat. Dat laatste is dus goed bevallen.

Wethouder Judith Bokhove: 'Komend voorjaar zetten we een tweede stap. Dan krijgen voetgangers meer ruimte en veranderen twintig parkeerplekken in de wijk blijvend in groenvakken met mooie planten.'
Marco Stout van Stadslab Hoogkwartier: 'Door de Mobility Challange zijn meer mensen zich bewuster geworden van hun leefomgeving en de ruimteverdeling in de wijk.'

Er kan nu met de auto op de Hoogstraat alleen nog richting het Oostplein worden gereden. Het Hoogkwartier is niet meer bereikbaar vanaf het Oostplein. Omleidingen gaan via de Burgemeester van Walsumweg, de Goudsesingel en de Mariniersweg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden