<p>De kantoorgebouwen Coolsingel 6, Hofplein 33 en het woongebouw Pompenburg moeten gesloopt worden.</p>

De kantoorgebouwen Coolsingel 6, Hofplein 33 en het woongebouw Pompenburg moeten gesloopt worden.

(Foto: Claire Droppert/gemeente Rotterdam)

Er is meer bekend over de bouw van woontorens op hoek Hofplein met Coolsingel

Rotterdam - De gemeente onderzoekt samen met Havensteder en RED Company de mogelijkheden voor het bouwen van drie woontorens op de zuidoostelijke hoek van het Hofplein. Er moeten in de torens tussen de Coolsingel, Pompenburg, Haagseveer en Doelstraat ongeveer 1.300 woningen, een hotel, horeca en kantoren komen. Daarvoor is wel de sloop van de kantoorgebouwen Coolsingel 6, Hofplein 33 en het woongebouw Pompenburg nodig.

Het herontwikkelingsplan, genaamd ‘RISE’ moet volgens de gemeente aan gaan sluiten bij de plannen om van het Hofplein een levendige en groene plek te maken met meer woningbouw in alle prijscategorieën: van sociale huurwoning tot het topsegment. Het plan biedt ook ruimte aan kantoren, ondernemingen, winkels en maatschappelijke voorzieningen zoals een huisartsenpost of kinderopvang.

De huidige 226 sociale huurwoningen van woningcorporatie Havensteder in woongebouw Pompenburg worden herbouwd. Alle huidige huurders moeten kunnen terugkeren in de nieuwbouw.

‘Veel mensen willen graag in de binnenstad wonen’, vertelt wethouder Bas Kurvers. ‘Met dit plan voor ongeveer 1.300 woningen in alle prijsklassen keert wonen nog meer terug in het hart van de stad. De helft van de woningen valt in het betaalbare segment. Daarmee komen er ook veel huizen voor de middengroepen, voor de politieagent, de onderwijzer en de verpleegkundige.’

Lees meer over de plannen op de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden