<p>Muurschildering van grafisch kunstenaar Sa&iuml;d Kinos.</p>

Muurschildering van grafisch kunstenaar Saïd Kinos.

Groot Handelsgebouw gebruikt als canvas voor muurschilderingen

Rotterdam - In het Groot Handelsgebouw in hartje Rotterdam prijkt sinds deze week een metershoge muurschildering van grafisch kunstenaar Saïd Kinos. Het werk is de Europese aftrap van het Collision Project, dat aanstormend kunsttalent een podium biedt.

Het Collision Project gebruikt gebouwen als canvas. Het brengt ontwerpers, denkers en makers samen om te praten over het belang van kunst in de openbare ruimte. Het project werd in 2017 opgericht in Industry City. Dit is een complex van industriële gebouwen in Brooklyn dat herontwikkeld wordt door o.a. Jamestown, een vastgoedbedrijf met een focus op design, dat ook eigenaar is van het Groot Handelsgebouw. Nu maakt het Collision Project de oversteek naar Rotterdam.

De letters in het tien bij drie meter grote kunstwerk van de Rotterdamse Saïd Kinos vormen samen het woord ‘collide’, een knipoog naar de naam van het project. Het werk staat symbool voor hoe het oude en het nieuwe samenkomen in het Groot Handelsgebouw. Saïds werk staat bekend om de contrastrijke, levendige kleurcombinaties en vervormde typografie.

Het streven is dat in 2021 nog minstens acht kunstenaars zich aansluiten bij het Collision Project. Hun werk zal vanaf volgend jaar te zien zijn op verschillende plekken in het Groot Handelsgebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden