Je hoeft je niet te vervelen komende week! [UITGAAN ÉN THUISBLIJVEN]]


<p>Containerbollen @ Noordplein 125. Foto: Frankie Dros.</p>

Containerbollen @ Noordplein 125. Foto: Frankie Dros.

(Foto: )
UITGAAN ÉN THUISBLIJVEN

Je hoeft je niet te vervelen komende week!

Culturele instellingen passen hun aanbod zo veel mogelijk aan, zodat jij ook in deze coronatijd veilig van kunst en cultuur kunt genieten. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Containerbollen
Containerbar Noord blijft zich ondanks dat de horeca dicht is, inzetten voor een levendiger Noordplein. Wie zin heeft in een oliebol kan die afhalen bij de kraam op het Noordplein. Het idee voor een oliebollenkraam ontstond nadat de horeca weer dicht moest vanwege de tweede coronagolf. Navigeer naar Noordplein 125 en smullen maar!


Huurtoeslag voor muzikanten in 010
Stream nummers uit deze lijst en geef Rotterdamse muzikanten automatisch een financieel steuntje in de rug. Singer-songwriter Roufaida Aboutaleb is dit initiatief gestart om artiesten te helpen hun huur te kunnen blijven betalen. Jazz, hiphop en punk komt allemaal voorbij. Staat jouw favoriete nummer er nog niet tussen? Voeg hem zelf toe in de gezamenlijke Spotify playlist ‘Huurtoeslag voor Muzikanten in 010’. Gratis toegankelijk.


Cultuurhistorische Plantentuin
Een moeras, dijk, akker en grasland: in de Cultuurhistorische Plantentuin zijn alle landschappen uit de omgeving van Rotterdam op één hectare samengevoegd. De tuin leent zich bij uitstek voor een wandeling of een rustig moment met een boek. De Cultuurhistorische Plantentuin ligt naast kinderboerderij de Molenwei, wat ook zeker een bezoekje waard is. Gratis toegankelijk.


Thuismuseum
Leer alles over lithium bij het Nieuwe Instituut. De tentoonstelling Lithium is ingericht als een kuuroord. Je begint bij de receptie en loopt vervolgens langs verschillende baden, die allemaal een deel van het verhaal vertellen over hoe we omgaan met energie. Cultuurvlogger Jelle van My Daily Shot of Culture neemt je mee op een online rondleiding door de tentoonstelling. Bekijk de video op het YouTube-kanaal van thuismuseum. Gratis toegankelijk.


Leestip: Ilyas
Op zoek naar een nieuw boek om te lezen in deze tijd van thuiszitten? Ilyas is de nieuwe roman van de Rotterdamse schrijver Ernest van der Kwast en gaat over een man in een huwelijkscrisis die zijn schoonmaakster met maatschappelijke problemen helpt. Daarna klopt Ilyas aan, een jongen met bijna 30.000 euro schuld. Moet hij hem ook helpen? Bestel het boek op www.debezigebij.nl. E-book €11,99 en paperback €22,99.

Popunie’s Choice
Liefhebber van uiteenlopende muziekstijlen? Dan is deze afspeellijst met persoonlijke favorieten van het Popunie-team zeker een aanrader. In de playlist worden duistere ballads afgewisseld met vrolijke indierock. Een Spotify-lijst, te vinden op het account van
@popunierotterdam, waarbij je het ene moment uit je dak gaat, om vervolgens weer releaxed achterover te leunen. Gratis toegankelijk.

Amazing Plant-house
Deze bouwpakketten van Amazing Plant-house houden je lekker bezig de komende tijd. De boomhutjes zijn gemaakt van balsahout en kunnen door hun lichte gewicht in bijna iedere plant worden bevestigd. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, zijn plat verpakt en voorzien van een oldschool handleiding. Bestel jouw boomhutje op www.plant-house.nl. Vanaf €7,50.

Podcast: Tekstuur
Een podcast die volledig in het teken staat van woordkunst. Wat maakt een tekst tot een goede spoken word lyric? Waar halen artiesten inspiratie vandaan? Namens Hiphop in je Smoel neemt Marco Martens je mee langs verschillende boeken en gedichten. Je vind de podcast Tekstuur op het Spotify account van
@hiphopinjesmoel. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden