<p>Marem deed mee aan Heel Holland Bakt Kids, ze bakt het liefst &lsquo;s ochtends vroeg als haar moeder nog op bed ligt. &lsquo;Soms maak ik haar wakker met een versgebakken appeltaart!&rsquo; (Foto: Anne Klapmuts)</p>

Marem deed mee aan Heel Holland Bakt Kids, ze bakt het liefst ‘s ochtends vroeg als haar moeder nog op bed ligt. ‘Soms maak ik haar wakker met een versgebakken appeltaart!’ (Foto: Anne Klapmuts)

ROTTERDAMMER VAN DE WEEK

Marem deed mee aan Heel Holland Bakt Kids, maar ze bakt het liefst voor haar moeder

Rotterdam - De tienjarige Marem Ka-Huizinga deed afgelopen zomer mee aan het eerste seizoen van Heel Holland Bakt Kids. Samen met haar moeder Bernadette stond ze drie afleveringen lang in de bekende tent met Robèrt, Jannie en André. Marem bakt het liefst ‘s ochtends vroeg als haar moeder nog op bed ligt. ‘Soms maak ik haar wakker met een versgebakken appeltaart!’ Marem is onze Rotterdammer van de Week.

Door Anne Klapmuts

Wat vind je het leukst aan bakken?

“Het snoepen van het beslag, haha! En natuurlijk is bij bakken het eindresultaat heel leuk om te zien. Ik heb een doos met allemaal bakspullen er in en daar kijk ik in als ik wil bakken. Ik heb een mixer zoals ze die bij Heel Holland Bakt hebben, die heb ik van mijn eigen geld gekocht. Hij is mooi turqoise, maar hij maakt zoveel herrie! Ik bak van alles, bijvoorbeeld een appeltaart, worteltaart of chocolademuffins. Een citroen merengue-taart met veel citroen is misschien wel mijn lievelings. Soms verras ik mama met een taart-ontbijt op bed: dan kom ik met een versgebakken appeltaart of boterkoek de kamer in.”

Hoe was het om mee te doen aan Heel Holland Bakt Kids?

“Ik vond het vooral leuk, want ik heb niet zo snel stress. Mama had dat wel tijdens de opnames en ze houdt sowieso niet echt van bakken. Meedoen aan het programma kostte wel veel tijd, want van tevoren moet je recepten voor alle thema’s aanleveren. Dit mogen geen bestaande recepten zijn, dus je moet alles zelf bedenken en uitproberen. De tangramtaart die we hadden gemaakt, vond ik het lekkerst en mooist. Naast het bakken in de tent, vond ik het ook heel tof om achter de schermen bij de tv te kijken. Al die camera’s en mensen die vragen stellen: het is knap hoe ze dat allemaal regelen. Laatst zag ik een oproep voor presentator bij Het Klokhuis, daar wil ik me ook wel voor aanmelden!”

Heb je goede reacties gekregen op Heel Holland Bakt Kids?

“Ja, maar ik vond het wel heel spannend wat mijn klasgenoten zouden zeggen. We keken iedere maandagochtend op school naar de aflevering. Het was echt heel leuk hoe iedereen, ook de juf, meeleefde. Het is heel gek om jezelf op tv te zien. Tijdens de opnames heb je de hele tijd een zendertje in en dat heb je op een gegeven moment niet meer door. Zelfs als je naar de wc gaat, kunnen ze het horen! Maar daar doen ze gelukkig niks mee natuurlijk.”

Heb je baktips voor andere Rotterdammers?

“Ik zou eerst veel recepten lezen en dan daarna lekker gaan uitproberen. En vooral ook bakken met vrolijke dingen, zoals sprinkles en glitters. Dat vind ik het allerleukst: lekker creatief zijn tijdens het bakken. Dat was bij Heel Holland Bakt Kids soms moeilijk, want van Robèrt en Jannie moest alles strak en netjes. Een andere baktip van mij is om zoveel mogelijk zelf te maken, bijvoorbeeld ook je jam of versieringen. Voor mijn vakantietaart die ik maakte in de uitzending wilde ik heel graag golven maken. Toen ben ik gewoon online van alles gaan opzoeken om daarvoor de juiste baktechniek te vinden. Als dat dan lukt, is dat heel leuk!”

Wat wil je binnenkort gaan bakken?

“Ik heb pas aan de Turkse bakker gevraagd hoe je baklava moet maken. Dan moet je steeds filodeeg, gehakte pistachenootjes en heel erg veel honing in laagjes op elkaar leggen. En helemaal bovenop nog eens een laagje pistache. Dat wil ik een keer proberen. Ook heb ik nog bijna nooit brood gebakken, dus daar wil ik mee gaan oefenen. En als ik niet aan het bakken ben, sta ik bij Koekela in de rij voor een lemon bar, cheesecake of caramel cookies! Ik heb eigenlijk ook nog nooit een cheesecake gebakken, dat wil ik ook een keer doen.”

Wil je later banketbakker worden?

“Nee, ik wil samen met mijn vriendin Veerle een eigen restaurant beginnen. Daar serveren we dan alles: lunch, brunch en avondeten. Ik houd namelijk ook van koken. Ik maak graag soep, gehaktballetjes of gebakken eieren met van alles er in. Pasgeleden fietste ik met mama op de Oude Binnenweg en toen stond daar een leuk pandje leeg. Ik heb meteen aan mama gevraagd om een foto naar Veerle te sturen. Maar we moeten eerst nog wel even naar school.”

Je kunt Marem nog zien bakken op de website van Heel Holland Bakt. Hier staan ook haar recepten en kun je je aanmelden voor een nieuw seizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden