<p>Kabouter Cool in zijn huisje aan de Kortenaerstraat 1K, De Havenloods is zojuist bezorgd! (Foto: Monique Wilke)</p>

Kabouter Cool in zijn huisje aan de Kortenaerstraat 1K, De Havenloods is zojuist bezorgd! (Foto: Monique Wilke)

(Foto: Monique Wilke)

Nog nóóit meegemaakt, opeens een kabouter aan de telefoon!

Rotterdam - Dát hadden we nou nog nooit meegemaakt. Via Instagram werden we benaderd door een kabouter! Hij wilde ons bedanken voor het bezorgen van een kabouterhavenloodsje in zijn nieuwe huis. Kabouter Cool woont sinds ruim een week in de Kortenaerstraat, in een boomstronk. We belden hem op zijn kaboutertelefoontje!

door Emile van de Velde

Kabouter Cool is een druk baasje, met behoorlijk wat noten op z’n zang. We moesten maar even een afspraak maken als we een interview wilden doen. Nu had ie even geen tijd, hij moest uit wandelen met zijn maatje Kikker.

Zo gezegd, zo gedaan. We maakten een interviewafspraak. Maar echt geloven wilden we het zo snel nog niet, dat we een heuse kabouter aan de telefoon hadden. Dus stelden we we eerst wat controlevragen om zijn echtheid te verifiëren.

Hoi Kabouter Cool, ben jij groot of klein?

“Klein, iets meer dan tien centimeter.”

Aha, nou dat kan iedereen zeggen natuurlijk. Maar wat voor soort muts draag je?

“Een rode puntmuts!”

Hmm, en kun je toevallig ook door een waterkraan?

“Nee joh, dat kunnen allen smurfen.’

Oké, we waren overtuigd. En lieten Kabouter Cool een tijdje ratelen. Hij is vernoemd naar de wijk waar ie woont, maar je moet het wel op z’n Engels uitspreken. Dus ‘koel’, cool. Cool bleek pas een week in Rotterdam te wonen. Tot voor kort leefde hij in een kabouterdorpje dat Markplaats heet. Maar met zijn zestigste verjaardag in zicht, wilde hij weleens iets anders, iets meer van de wereld zien. Voor 3,00 euro (kabouterkorting vermoeden we) kocht ie een treinkaartje. “Naar de mooiste stad van Nederland, die wilde ik weleens beter leren kennen! Mijn familie was al eerder verhuisd, die wonen allemaal in Woerden. En mijn beste vriend woont in Schiedam, dus dat is allemaal makkelijk aan te reizen vanuit Rotterdam.”

Via de lokale huisjesmelker Monique Wilke had Kabouter Cool al snel een boomstronk in de Kortenaerstraat gevonden. “Ik wilde na al die jaren onder een paddenstoel wel een keertje op stand gaan wonen, in een penthouse, met dakterras. Er zit wel een rode stip op mijn boom. Dat betekent geloof ik dat ie weg moet, maar ik reken erop dat ik met de gemeente wel een oplossing bedenk voor vervangende woonruimte. Stadsbeheer heeft pas nog mijn voortuin aangeveegd tenslotte.”

Kabouter Cool is nu al populair in de buurt. Een meisje uit de straat stelde hem voor aan Kikker, die trok meteen bij hem in en nu gaan ze elke dag samen wandelen. “Ja, ik zit natuurlijk ook in een soort lockdown, wandelen is het enige wat er nog te doen is joh. En dat terwijl ik juist bij de Witte de Withstraat ben gaan wonen voor de terrassen. Hopelijk gaat alles snel weer open, dan nodig ik mijn hele familie uit!”

Wél open is de Frietboutique om de hoek. Via zijn huisbaas Monique raakte Kabouter Cool gelukkig al snel bevriend met de eigenaar. In zijn paddenstoelendorpje hadden ze zo’n zaak immers niet! “Ik eet er bijna elke dag. Vooral na sluitingstijd, want ik mag er 24 uur per dag naar binnen. Via de brievenbus.”

Cool heeft zelf ook een brievenbus in zijn boomstronk. Dat leverde nog wat problemen op toen de bezorger van De Havenloods de hele krant door dat kleine kabouterkiertje wilde proppen. Dat ging natuurlijk niet. Maar ook hier kwamen buurtgenoten te hulp! Sandra en Kym gingen aan de slag en maakten een heuse kabouterhavenloods! Met politieberichten, boekentips, coronanieuws en speciale kabouterverhaaltjes, gewoon gratis aan huis bezorgd! Kabouter Cool vermaakt zich er prima mee, het is alleen even stressen om te zorgen dat ie de krant eerder uit de bus haalt dan Kikker.

We horen piepjes tijdens het interview. “Oh, dat is mijn kaboutertelefoon. Ik krijg echt superveel berichtjes op Instagram. Van mensen die langs zijn gelopen en moesten lachen om mijn huisje. Snap ik wel hoor, normaal leven kabouters toch onder een paddenstoel. Volgens mij ben ik de enige kabouter in Rotterdam die in een boom woont!”

Op @kaboutercool plaatst onze nieuwe stadsgenoot regelmatig foto’s. Je kunt er ook een praatje met hem maken. Vooral complimentjes over zijn mooi getrimde baard of hippe muts stelt hij zeer op prijs!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden