Neem eens een kijkje aan de Rotte, het is er prachtig!
Neem eens een kijkje aan de Rotte, het is er prachtig! (Foto: Ossip van Duivenbode)

Rotterdammers zoeken steeds vaker rivieren op, vooral de Rotte is meer in trek

Rotterdam - Steeds meer Rotterdammers ontdekken de rivieren in en om de stad. Bijna de helft van Rotterdammers recreëert langs de Rotte en ruim 1 op de 3 Rotterdammers bezoekt weleens de Nieuwe Maas. 

Dat blijkt uit de Omnibusenquête 2020. Vooral de Rotte is dit jaar weer populairder geworden onder de Rotterdammers. Het bezoek steeg van 36 procent in 2019 naar 45 procent in 2020. Het bezoek aan de Nieuwe Maas kent ook een lichte stijging van 34 procent naar 37 procent.

We komen het liefst bij de rivier om te fietsen, te wandelen, van het uitzicht te genieten of om een terrasje te pakken. In de enquête is ook gevraagd naar wensen ter verbetering van de omgeving van de rivier. Van de bezoekers van de Rottemeren zegt 45 procent dat er geen verbeteringen nodig zijn. Bij De Nieuwe Maas willen bezoekers graag meer bestemmingen (terrasjes, attracties, musea, etc.) of meer natuur langs de rivier. De Omnibusenquête wordt elk jaar gehouden onder Rotterdammers van 16 tot en met 85 jaar die de enquête online of schriftelijk kunnen invullen. Om de respo 

Wethouder Wijbenga: ‘Ik vind het mooi om te zien dat de rivieren die Rotterdam heeft, steeds meer worden gebruikt om op en langs te recreëren. Het is ook wel logisch want deze plekken bieden prachtige kansen voor fiets-, wandel- of kanoplezier. Hoewel we nu in een situatie zitten waarbij we vooral geen drukte moeten opzoeken, heb ik alle vertrouwen dat er betere tijden komen en we weer volop kunnen genieten van het moois op en rond het water. Juist nu blijkt hoe belangrijk het is om ruime mogelijkheden te hebben om te bewegen en buiten te zijn, rekening houdend met alle beperkingen.’

Voor de Nieuwe Maas is een toekomstperspectief ontwikkeld voor de rivier als parklandschap. Met meer ruimte voor groen en verblijfsplekken, goede wandel- en fietsroutes en levendigheid op en langs het water. Langs de Rotte komen meer doorgaande groene routes. En daarnaast wordt ingezet op het aanbieden van activiteiten op en langs het water, een recreatief vaarnetwerk, een gezond watersysteem en goede informatievoorziening.

Zie ook de website van de gemeente Rotterdam!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden