<p>Bij de uitreiking van de Sport Awards 2019 poseerde ook mascotte Ballie van het tennistoernooi voor de groepsfoto. (Foto: Mirjam Lems)</p>

Bij de uitreiking van de Sport Awards 2019 poseerde ook mascotte Ballie van het tennistoernooi voor de groepsfoto. (Foto: Mirjam Lems)

Dit jaar géén Sport Awards, wél een tv-uitzending

Rotterdam - Vanwege de coronacrisis worden de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2020 dit jaar niet uitgereikt. In plaats daarvan is er op dinsdag 29 december een speciale uitzending op TV Rijnmond, waarin terug en vooruit wordt gekeken naar de regionale sportwereld.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden traditioneel uitgereikt als afsluiting van het sportjaar. De laatste jaren vond de uitreiking plaats in Rotterdam Ahoy tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament. Dit jaar is er gekozen voor een andere opzet. Door de coronamaatregelen liep het sportjaar flink anders. De sportwereld lag lange tijd deels en zelfs even volledig stil en sporttoernooien en -evenementen werden afgelast.

In de extra uitzending wordt belicht hoe regionale amateurclubs omgaan met corona en is er ook aandacht voor de topsporters, die fanatiek bleven trainen voor bijvoorbeeld de naar 2021 verplaatste Olympische Spelen. De uitzending wordt gemaakt in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rijnmond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden