<p>Een fragment uit een van de reacties die wij ontvingen op onze brieven.</p>

Een fragment uit een van de reacties die wij ontvingen op onze brieven.

(Foto: Julia van Duijn)

Loes en Julia schreven al honderd brieven aan vreemden en wij kregen er ook eentje!

Rotterdam - Wat grappig is dit zeg! Loes en Julia schrijven sinds september brieven aan mensen die ze niet kennen. Ze hebben er al honderd verstuurd, én veel reacties teruggekregen. De Havenloods kreeg vandaag ook een brief, via ‘Schrijf mee’ op onze site. Hier kun je ‘m lezen:

‘De wereld is een tikkende tijdbom. We leven in een tijd waarin we de klimaatverandering niet meer kunnen negeren. Er komt vandaag de dag veel op ons af over hoe je duurzaam en milieubewust moet leven. Maar heeft het eigenlijk allemaal wel zin?

Wij zijn Loes en Julia en hebben elkaar ontmoet op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Beiden merkten we dat alle berichtgeving over klimaatproblemen vanuit de media een ontmoedigend effect heeft op ons. We vonden het lastig om hiermee om te gaan en om onze zorgen hierin duidelijk te formuleren. Het is heel makkelijk om je ogen ervoor te sluiten. We vroegen ons af of meer mensen datzelfde gevoel hadden.

Om hierachter te komen zijn we brieven gaan schrijven naar mensen die wij niet kenden: ‘Van een Vreemde, Voor een Vreemde.’ Door het schrijven van de brieven, merkten we dat we het dialoog met onszelf zijn aangegaan. Het van de afschrijven werkte verhelderend en zorgde soms voor wat opluchting. Tot nu toe hebben we 100 brieven geschreven en inmiddels hebben we al veel reacties ontvangen.

We gunnen iedereen een manier om het dialoog aan te gaan met jezelf en om dit te kunnen delen. We denken dat de connectie opzoeken met ‘vreemden’ belangrijk is, vooral in deze tijd. Daarom hebben wij deze ontmoetingsplek opgericht om je eigen zorgen en ideeën van je af te schrijven. Dit is de eerste stap is naar echte verandering, want wij geloven dat individuele acties zeker meetellen!

Op dit open platform kun je al je klimaat zorgen van je afschrijven, vragen stellen, antwoorden zoeken en je zorgen delen. Hier houden we een open dialoog over onze klimaat zorgen. Door middel van jullie verhalen willen we de stem van de maatschappij hoorbaar maken. Durf jij de dialoog met jezelf aan te gaan?’

Meer zien van Loes en Julia? Dat kan hier!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden