<p>De aankomst van de Sint vorig jaar, welkom geheten door burgemeester Aboutaleb. Dit jaar was Sinterklaas extra voorzichtig vanwege het coronavirus en was er geen grootschalige intocht.</p>

De aankomst van de Sint vorig jaar, welkom geheten door burgemeester Aboutaleb. Dit jaar was Sinterklaas extra voorzichtig vanwege het coronavirus en was er geen grootschalige intocht.

(Foto: Demi Meder)

Vanaf vanavond mogen we ons schoentje weer zetten!

Rotterdam - Sinterklaas is gearriveerd! En dus mogen de Rotterdamse kindertjes vanaf vanavond hun schoen weer zetten. En hoewel de Sint dit jaar niet door ons allemaal welkom geheten kon worden aan de Willemskade, is er goed nieuws: álle Rotterdamse kinderen zijn afgelopen jaar lief geweest!

Dat betekent dat de Sint dus gewoon voor iedereen een plekje heeft in zijn grote boek. En dat hij bij iedereen aan de deur komt met cadeautjes. Nou ja, eerst nog niet aan de deur natuurlijk, dat doet de Goedheiligman pas op zijn verjaardag, op 5 december. Maar de Pieten gaan wél vast de daken op. Dus zet vanavond je schoen bij de kachel, zing en liedje en wie weet vind jij er morgenochtend wel wat leuks in!

Sinterklaas is net als wij allemaal extra voorzichtig dit jaar. Vanwege het coronavirus natuurlijk. Daarom was er geen grootschalige intocht aan de Willemskade zoals andere jaren. Op tv was de intocht van de Sint wel live te zien. Hij woont komende weken in het Grote Pietenhuis op een geheime locatie. Daar werkt hij vanuit huis, maar de Pieten gaan de daken op om de schoencadeautjes rond te brengen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden