Foto: Carolina Linares

Hoog bezoek op Zuid: Rarko10 kwam langs!

Rotterdam - De leerlingen van HPC Charlois en Zuidwijk kregen deze week één van hun helden op bezoek. Niemand minder dan Rarko10 kwam langs! Die kennen ze eigenlijk alleen van YouTube, dus ze waren wel eventjes verlegen...

Leerlingen van beide praktijkcolleges, die deelnemen aan het project Vamos010, konden Woensdag (11 november) kennismaken met Rarko10. Deze zaalvoetballer (echte naam Regino Resida) en YouTube-influencer is vooral bekend door filmpjes waarin hij voorbijgangers op straat interviewt.

Zowel de leerlingen als Rarko10 moesten even aan elkaar wennen. Rarko10 vertelde over zijn leven en zijn schooltijd. Over hoe hij als jonge knul niet besefte hoe belangrijk school was. Die ervaring nam hij mee in zijn verhaal. “Ontwikkel je skills, maar doe daarnaast zeker je best op school. Het geeft je een toekomst’, aldus de zaalvoetballer.

Waren de leerlingen eerst nog erg stil en verlegen, later werd dat dubbel en dwars ingehaald tijdens een pittig partijtje voetbal. Ook de begeleiders van Vamos010 deden mee. Na afloop konden de leerlingen nog vragen stellen. 

Rarko10 nam ook een filmpje op met een prijsvraag. Als je raadt wie zijn favoriete voetballer kun je een draadloze koptelefoon winnen! Meedoen kan op de website van HPC Charlois.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden