<p>De variant H5N8 is zeer besmettelijk en ziekmakend voor wilde vogels en pluimvee en wordt verspreid door wilde (water)vogels.</p>

De variant H5N8 is zeer besmettelijk en ziekmakend voor wilde vogels en pluimvee en wordt verspreid door wilde (water)vogels.

(Foto: Joep Boute/Gemeente Rotterdam)

Vogelgriep vastgesteld in Vogelklas Karel Schot

Rotterdam - Bij Vogelklas Karel Schot op het Afrikaanderplein is bij een aantal wilde vogels vogelgriep vastgesteld. In Capelle zijn dode zwanen gevonden. Zie je een dode vogel? Raak ‘m niet aan, maar bel naar 14010. Stadsbeheer ruimt de vogel dan op.

Het gaat vermoedelijk om de variant H5N8. Dit virus is ook op andere plaatsen in Nederland bij vogels gevonden. Omdat het om een aantal wilde vogels gaat, zijn maatregelen op dit moment niet nodig. 

Vogelgriep is een verzamelnaam voor verschillende griepvirussen die gevaarlijk zijn voor pluimvee en wilde (water)vogels. Denk bijvoorbeeld aan kippen, kalkoenen en eenden. De variant H5N8 is zeer besmettelijk en ziekmakend voor wilde vogels en pluimvee en wordt verspreid door wilde (water)vogels. Sinds eind oktober geldt al een ophokplicht voor commerciële pluimveehouders

Heeft u vragen over uw gezondheid in relatie tot vogelgriep? Neem dan contact op met de afdeling Infectieziekten van GGD Rotterdam-Rijnmond, telefoon 010 - 433 98 97.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden