De OverstapRouteKaart
De OverstapRouteKaart (Foto: Ontwerp: Perron 14)

De OverstapRoute naar een middelbare school in Rotterdam en omgeving

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website. Iedere Rotterdammer kan via Schrijf mee’ op dehavenloods.nl zelf een bericht met foto plaatsen!

In De OverstapRoute van Koers VO leest u hoe kinderen in schooljaar 2020-2021 overstappen naar een middelbare school in Rotterdam en omgeving, www.deoverstaproute.nl.

De schoolbesturen hebben afspraken gemaakt over de overstap van leerlingen naar de middelbare school. De werkwijze geldt voor de scholen, de leerlingen en de ouders. Ze zijn uitgewerkt in een tijdpad.
Voor ouders is er een OverstapRouteKaart gemaakt, waarop de stappen van het hele schooljaar in één oogopslag te zien zijn.

De OverstapRoute zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokkenen. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle leerlingen een goede overstap maken naar een middelbare school die past bij hun wensen en kwaliteiten. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben.

Koers VO vertrouwt erop dat met De OverstapRoute ieder kind een goede start kan maken op een middelbare school die bij hem past. Wilt u vast kijken welke scholen er zijn? Kijk dan op www.koersvo.schoolprofielen.nl.

------------------------------------

Samenwerkingsverband passend voortgezet onderwijs Koers VO

Koers VO is het samenwerkingsverband voor passend voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Rotterdam. Binnen het samenwerkingsverband vallen 18 schoolbesturen, 110 schoolvestigingen en ruim 53.000 leerlingen.


De regio van Koers VO bestaat uit 9 gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Krimpenerwaard (Lekkerkerk), Ridderkerk, Rotterdam (exclusief Rozenburg) en Zuidplas (Nieuwerkerk aan den IJssel).

Sinds 1 augustus 2014 is er de Wet passend onderwijs. Hiervoor heeft de overheid Nederland in 80 regio’s opgedeeld. In elke regio is er een samenwerkingsverband van basisscholen en een samenwerkingsverband van middelbare scholen. De schoolbesturen in een samenwerkingsverband hebben gezamenlijk de taak om te zorgen voor een dekkend netwerk van onderwijsvoorzieningen. Dit betekent dat élke leerling het onderwijs en de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft, op een onderwijsplaats die past.
 

------------------------------------

Meer informatie:

Koers VO
Catharina Leeuwis
T 010 – 4842576 / 06-14669737 
E deoverstaproute@koersvo.nl  
W www.deoverstaproute.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden