<p>Cover van het genoemde boek</p>

Cover van het genoemde boek

(Foto: Anestiev)

Hoofdrollen voor Maastunnel en Delfshaven in nieuwe detective

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website. Iedere Rotterdammer kan via Schrijf mee’ op dehavenloods.nl zelf een bericht met foto plaatsen!

De nieuwe detectiveroman van Paul Dieudonné, ook bekend als de “Rotterdamse Baantjer”,  is uitgekomen. In ‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ vinden tal van mysterieuze gebeurtenissen plaats, waaronder een raadselachtige woningbrand in Delfshaven en een onverklaarbare verdwijning van een verdachte in de Maastunnel. Vooral fans van Appie Baantjer zullen met plezier meespeuren met rechercheur De Klerck en zijn secondant Ruben Klaver.

Paul Dieudonné, de in Canada woonachtige schrijver en oud-Rotterdammer, kwam op het idee de Maastunnel een rol in zijn derde boek te geven na de publicatie van zijn debuut. “In mijn eerste boek, ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’, laat ik De Klerck van Noord naar Zuid door de Maastunnel rijden,” vertelt hij. “Wat ik niet wist, was dat de tunnel werd gerenoveerd en dat juist die rijrichting was afgesloten. Een lezer gaf me een tik op mijn vingers! Toen wist ik dat ik iets wilde doen met de Maastunnel.”

In ‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ krijgen De Klerck en Klaver te maken met een ongrijpbare tegenstander die de stad op stelten zet. Wat de situatie voor hen niet gemakkelijker maakt, is dat een dichte mistbank bezit van Rotterdam heeft genomen. De Rotterdamse politie dreigt in zijn hemd te worden gezet. Gelukkig laat De Klerck zich niet van de wijs maken. Zelfs een aanslag op zijn leven doorstaat hij glansrijk. En haarscherp doorziet hij alle mystificaties om de ingewikkelde puzzel op te lossen.

Het derde deel in de goedlopende serie over De Klerck is het vervolg op ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’. Van de eerste twee delen zijn inmiddels herdrukken verschenen en ze zijn bij de Zweedse uitgeverij Lind & Co als luisterboek uitgebracht. Daarmee is Paul Dieudonné bezig met een stevige opmars. De Detective & Thrillergids van Vrij Nederland voorspelt zelfs dat er een televisieserie komt. “Die gedachte spreekt me enorm aan,” geeft de schrijver toe. “Rotterdam op het beeldscherm... al die plekken die ik beschrijf. Moet geweldig zijn!”

‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ is verkrijgbaar bij de boekhandel en op internet voor 9,95 euro. Het boek komt ook als e-book uit voor 5,95 euro. Meer informatie over de auteur is te vinden op http://www.rechercheurdeklerck.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden