Kopje koffie
Kopje koffie (Foto: Kitty Loduvica Hiert )

Ouder & Kind Café zoekt nieuwe stek

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website. Iedere Rotterdammer kan via Schrijf mee’ op dehavenloods.nl zelf een bericht met foto plaatsen!

Sinds november 2018 wordt elke woensdagochtend van 10.00 – 11.30 uur in Kinderhuiskamer “Wijkie” het Ouder & Kind Café georganiseerd. Ouders of verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar kunnen dan een kopje koffie drinken en een praatje maken met andere ouders uit de buurt. De kinderen samen kunnen spelen en het team doet gezamenlijk leuke activiteiten met ouders en kind. Echter, door de nieuwe maatregelen i.v.m. corona, is Wijkie te klein, dus is deze activiteit hard op zoek naar een andere locatie.

Kitty Loduvica Hiert van Super Family is naast DOCK Hoogvliet en diverse ouders een van de initiatiefnemers van het Ouder & Kind Café. Kitty: “Als directeur van Super Family met een zoontje viel mij op dat er weinig contactmogelijkheden zijn voor ouders van jonge kinderen. Het contact komt meestal pas wanneer een activiteit wordt georganiseerd of wanneer kinderen naar de peuterspeelzaal of basisschool gaan. Er was in Hillegersberg en Schiebroek nog geen plek waar ouders laagdrempelig met elkaar in contact konden komen. Soms hebben ouders weinig contacten in de buurt en blijven ze met vragen zitten. Iedere ouder loopt wel eens vast in de opvoeding, dan is het fijn om te weten dat andere ouders wellicht hetzelfde meemaken. Je kunt zelf ook tips delen of nieuwe vriendschappen opdoen. Daarnaast kan je kindje lekker spelen met leeftijdsgenootjes”. 

Kitty zoekt dus een kindvriendelijke, veilige ruimte van minimaal 40 m2 in Hillegersberg/Schiebroek waar het mogelijk is om koffie/thee te zetten en op veilige afstand te zitten. Het speelgoed kunnen ze zelf meenemen, maar als er al speelgoed aanwezig is, zou dat helemaal mooi zijn. Per keer komen ongeveer 10 kinderen met minimaal 1 ouders of verzorger, daarnaast zijn er nog ongeveer 3 begeleiders met een pedagogische achtergrond aanwezig. Deelname aan het Ouder & Kind Café is gratis en de koffie en thee ook. Weet u een geschikte locatie voor Kitty, neem dan contact op via info@superfamily.nl of telefoon 06-28 44 07 48.

Over Superfamily

Super Family is een zorg- en welzijnsonderneming die zich richt op de ontwikkelingen van het kind binnen het gezin. Wij bieden begeleiding en ondersteuning thuis en op school wanneer de ontwikkeling niet vanzelf gaat. In het bijzonder richten wij ons op kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS). Uit onze ervaring blijkt dat kinderen met TOS zich anders ontwikkelen dan kinderen zonder ontwikkelingsstoornis of met gedragsstoornissen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden