<p>Rechts Peter Buisman, voorzitter Stichting De Witte Bollen en Margo Odijk, actieve bewoonster en opzoomeraar in Ommoord.</p>

Rechts Peter Buisman, voorzitter Stichting De Witte Bollen en Margo Odijk, actieve bewoonster en opzoomeraar in Ommoord.

(Foto: Fred Kok)

Ommoord spaart geld voor een nieuwe kip, de oude wordt een speeltoestel

Rotterdam - In de maand oktober doneerden klanten van Albert Heijn Hesseplaats hun statiegeld voor een nieuwe Ommoordse Kip. Woensdag 11 november werd de bus geleegd, het geld geteld en het bedrag overgedragen aan Bewonersstichting de Witte Bollen.

De manager van Albert Heijn overhandigde de enveloppe met een bedrag van 234,65 euro aan Peter Buisman, voorzitter van de Witte Bollen. Met het schaalmodel van de nieuwe Kip, gemaakt door ontwerpster Ingrid Kruit, werd er nagepraat buiten op de Hesseplaats. 

Het projectplan voor het vernieuwen van de Ommoordse Kip is inmiddels gereed en gaat op de post naar andere fondsen die gevraagd worden om bij te dragen in de totale kosten van bijna 30.000 euro. Daarin is alles opgenomen, zoals ontwerp, construeren, verven, transporteren en een onthulling. Daarnaast wordt de oude Kip deels ontmanteld en waarschijnlijk elders herplaatst. Er zijn plannen voor een herbestemming van deze inmiddels 37 jarige witte Kip. De bedoeling is er een speelobject van te maken, zonder de instabiele poten, dus met de buik in het zand. 

Voor de nieuwe Ommoordse Kip blijft de inzameling van geld nog wel even doorlopen. Ommoorders maakten samen al ruim 1.500 euro over naar de bankrekening van de Bewonersstichting. NL 32 INGB 0006 0542 81 t.n.v Stichting De Witte Bollen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden