Foto: Politie

Fruitbedrijf blijkt onderdeel van criminele organisatie

Rotterdam - Deze week hield de politie een eigenaar van een fruitbedrijf en enkele van zijn zakelijke contacten aan. De drie mannen en een vrouw worden verdacht van de invoer van drugs, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Bij het fruitbedrijf op de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder werden ook 15.000 euro cash en vier peperdure horloges aangetroffen.

Naast de fruithandelaar gaat het om een medewerker van het fruitbedrijf en tussenpersonen. Zij worden ervan verdacht de invoer van honderden kilo’s drugs via containers mogelijk te hebben gemaakt. Ook worden zij ervan verdacht via het legale bedrijf crimineel geld te hebben wit gewassen.

Het onderzoek naar de fruithandelaar startte naar aanleiding van verdachte geldtransacties. Maandenlang verzamelden rechercheurs informatie rond de fruithandelaar en werd gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in zijn ondermijnende praktijken. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door ontsleutelde Encrochat berichten.

Tijdens het onderzoek kwamen de andere verdachten in beeld. Het gaat om drie mannen van 57, 50 en 41 jaar en een vrouw van 29 jaar. Zij zijn maandag 9 en dinsdag 10 november aangehouden en vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden