Leerlingen Fridtjof Nansen bedenken bijzondere gymzaal


<p><em>Presentator Dennis Weening bij de campagne van de ScienceMakers Awards.</em></p>

Presentator Dennis Weening bij de campagne van de ScienceMakers Awards.

(Foto: )

Leerlingen Fridtjof Nansen bedenken bijzondere gymzaal

Rotterdam - Een sportschool die energie opwekt. Klinkt goed hè!? Dat is precies waarom Norah van den Bos en Noortje Spiering van de Fridtjof Nansen basisschool - ook wel bekend als team SMARTS - bedachten tijdens hun deelname aan de bright ideas challenge. Dit was project binnen ScienceMakers, een platform voor innovatief talent. De scholieren wonnen er zelfs de ScienceMakers Award mee!

Energie opwekkende sportschool
De sporttoestellen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en je wekt energie op door te sporten. Neem bijvoorbeeld een fietsapparaat dat de opgewekte energie doorzet naar de lampen in de sportschool. Ook is het gebouw uiteraard voorzien van zonnepanelen voor extra energie. En niet alleen de sportschool, maar heel de buurt kan gebruik maken van de opgewekte energie. Hiermee en met de ScienceMakers Award staan Norah en Noortje volop in de schijnwerpers.

Vandaag start ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op die gebieden. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.  

Campagne
Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact, het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden