Foto: Politie Rotterdam

Studenten begrijpen er niks van dat ze niet met z’n allen feest mogen vieren

Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht wederom een studentenfeest moeten afbreken. In een pand aan de Kortenaerstraat in het centrum van Rotterdam deden minimaal dertig feestgangers alsof corona niet bestond.

Toen de politie ter plekke kwam, werd de deur niet opengedaan. Achter het huis zagen de agenten dat een groep van minimaal dertig studenten verstopt zat in de tuin. Een groot gedeelte probeerde zich daarna in het huis en in omliggende tuinen te  vluchten. Er werden onder meer mensen onder een bed vandaan en van de daken gehaald.

Uiteindelijk zijn er 27 studenten bekeurd voor het overtreden van de coronaregels. Veel van hen toonden amper begrip en reageerden met teksten als: ‘Hebben jullie niks beters te doen? En jullie zijn toch ook jong geweest?’ De agenten konden er met hun pet niet bij en lieten weten ‘boos en teleurgesteld’ te zijn.

Woensdag moest de politie ook al in actie komen bij een feest aan het Achterharingvliet. Ook deze jongeren hebben allemaal een bekeuring gekregen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden