Foto:

Lyceum Kralingen biedt virtuele ervaring: ‘Echt rondkijken en het lyceum zo ervaren’

Rotterdam - Het werven van scholieren is anno 2020 uitdagender dan anders. Schoolmarkten, open dagen en meeloopdagen dreigen met alle corona-maatregelen namelijk massaal te worden geannuleerd. Daarom komt Lyceum Kralingen met iets nieuws: een 360 graden promotievideo waarin wat te beleven valt. 

Ilyas Bagci, directeur van Lyceum Kralingen: “Onze school is er nou net zo een die je moet ervaren: klein, gezellig en gespecialiseerd. Daarom gingen we op zoek naar andere, innovatieve manieren om dat over te brengen op de doelgroep.” Het resultaat: een 360 graden promotievideo waarin wat te beleven valt. Het filmpje, ook te bekijken met VR-bril, is gemaakt voor achtstegroepers die zich oriënteren op hun middelbare school. Met deze innovatie kunnen ze écht rondkijken en het lyceum toch ervaren: ook wanneer open dag, ouderavonden en meeloopdagen door corona niet door kunnen gaan.

Virtueel beleven
“De meeste kinderen doe je geen plezier met folders vol feitelijke info. Vorig jaar lieten we daarom al een trailer maken over onze school”, vertelt Technasium-docent Bart den Bok. De film werd ruim 20.000 keer bekeken en nodigt uit om langs te komen. ‘Meneer’ Den Bok: “En juist dat mag straks dus misschien niet meer. Omdat we graag innovatief zijn, waren we benieuwd of we méér konden bieden dan 3D-foto’s van Funda en Google Streetview.”

“Vlammen bij Scheikunde”
In overleg met videomaker Bruchs viel de keuze op een 360 graden video, maar dan wel met iets extra’s. Regisseur Vincent van Bruchem: “Deze film gaat veel verder dan een tour door lege, statische ruimtes. Terwijl je om je heen kijkt, zijn er vlammen in het Scheikunde-lokaal, vliegt een bal om je oren bij gym en in het Frans-lokaal… Hoor je geen Nederlands! In korte tijd ga je het hele gebouw door. Zo krijgt de kijker veel meer dan alleen een beeld van deze school. Dit is mooi om te maken én leuk om te beleven!”

Over Lyceum Kralingen
Lyceum Kralingen is een kleine (ca. 420 leerlingen) middelbare school voor havo en vwo in Rotterdam. Het biedt een specialistisch profiel met o.a. de keuzevakken Technasium en Codasium. Lyceum Kralingen is ook een Unesco-school die zich internationaal oriënteert bijvoorbeeld met de vakken Chinees, Spaans en Wereldburgerschap. Deze havo/vwo is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs met 22 middelbare scholen in en rond Rotterdam.

Over Bruchs
Vincent van Bruchem werkt als videomaker onder de naam Bruchs & Beyond. De producties komen tot stand in samenwerking met een netwerk van specialisten in (360 graden-) camera, montage, edit en sound. Bruchs maakt promotievideo’s, uitleganimaties en diverse andere videoproducties voor uiteenlopende organisaties. In de laatste jaren werkt de Rotterdamse videomaker steeds meer in het onderwijs.

Bekijk de video hieronder. Ook het Jeugdjournaal maakte er al een item over.Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden