Dane, Ference en Mick ontwikkelen voor hun studie een kauwgom die een heel stuk sneller afgebroken wordt.
Dane, Ference en Mick ontwikkelen voor hun studie een kauwgom die een heel stuk sneller afgebroken wordt.

Het moet nu maar eens afgelopen zijn met al die kauwgom op straat!

Rotterdam - Het moet maar eens afgelopen zijn met die kauwgom overal op straat. Dat spul is (na sigarettenpeuken) het meest vervuilende dat we hebben in onze samenleving. En heeft zowat het eeuwige leven! Dane, Ference en Mick ontwikkelen nu voor hun studie een kauwgom die een heel stuk sneller afgebroken wordt. Het is een kauwgom die hetzelfde smaakt als de vertrouwde merken, en nog een stuk gezonder ook!

Chicle-gom moet het alternatief voor de oude vertrouwde vervuilende troep gaan heten. De drie studenten van Hogeschool Rotterdam hebben het al door diverse mensen laten proeven en de reacties waren positief. “Ze merkten het verschil niet eens!”

Dane Leegstra (25), Ference van Wieren (19) en Mick Everts (19) volgen een studie ondernemerschap en zijn bezig met het opzetten van een eigen bedrijf. Terwijl ze dat doen proberen ze meteen de wereld een stukje beter te maken. “Wat ons in Rotterdam namelijk opviel is dat er overal kauwgom ligt op de straten, een lelijk gezicht maar ook nog eens heel slecht voor het milieu. Daarom zijn wij onderzoek gaan doen naar hoe wij dit probleem op zouden kunnen lossen.”

En dat moet dus hun eigen merk kauwgom worden. Het is even lekker, breekt niet pas na 25 jaar, maar al binnen zeven maanden af én het is gezonder! “Wij hebben namelijk een concept om kauwgom te maken van natuurlijke ingrediënten, die zichzelf op een natuurlijke wijze afbreekt. Daarbij zitten er verschillende vitamines in deze kauwgom die bevorderend zijn voor de concentratie.”

“Met dit product hopen wij dat we binnen dertig jaar de vervuiling door kauwgom sterk kunnen verminderen of misschien zelfs helemaal weg kunnen krijgen.” Bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat er een stuk minder geld uitgegeven hoeft te worden aan het schoonmaken van de Rotterdamse straten.

Nu zijn de drie studenten op zoek naar een plek om hun kauwgom grootschalig te kunnen produceren. En naar mensen en bedrijven die er brood in zien. “We zijn nog op zoek naar mensen die willen investeren in dit plan. Mensen die samen met ons willen bouwen aan een schoner Rotterdam, een schoner Nederland en uiteindelijk een schonere wereld.”

Mick, Dane en Ference vroegen aandacht voor hun plan door een bericht te plaatsen op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site via ‘Schrijf mee’ zelf een bericht met foto publiceren!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden