<p>Luifels verwijderd, puien opgeknapt.</p>

Luifels verwijderd, puien opgeknapt.

(Foto: Linea Architecten)

Dit is er gebeurd sinds de opknapbeurt van Beijerlandselaan en Groene Hilledijk begon

Rotterdam - De eerste resultaten van de grote opknapbeurt op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk zijn zichtbaar. Sinds de start van de Alliantie Hand in Hand op 29 maart 2019 is de buitenruimte van het winkelgebied aangepakt, nieuwe ondernemers hebben hun winkels geopend, en de ondermijnende criminaliteit neemt af.

Er zijn nu 38 van de circa 170 luifels verwijderd en op verschillende plekken worden de puien en het glas in lood in ere hersteld. Inmiddels zijn 53 van de 240 panden door de gemeente verworven en krijgen 10 leegstaande winkelpanden een woonfunctie. Vertegenwoordigers van diverse organisaties, ondernemers en de wijkraad, bepaalt welke nieuwe ondernemers zich waar vestigen. Sinds begin van dit jaar zijn 12 nieuwe ondernemingen gestart en vijf ondernemingen verplaatst naar locatie die beter past in het brancheringsplan. De winkelstraat wordt in zijn totaliteit ingekort om het kernwinkelgebied compacter en aantrekkelijker te maken.

Wethouder Moti: “De achterstanden die in enkele decennia zijn ontstaan in het winkelgebied, zijn niet zomaar opgelost, maar we zien dat er langzaam maar zeker een kentering ontstaat. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de brede aanpak samen met partners zoals het aankopen van winkelpanden, het opknappen van gevels en het aantrekken van nieuwe ondernemers voor een gevarieerder winkelaanbod. We zijn stapjes vooruit aan het zetten en we hopen dan ook dat de effecten van corona op deze positieve ontwikkeling beperkt blijven.”

De speelruimte voor ondermijnende criminaliteit is sterk afgenomen. Vaak vinden onaangekondigde bezoeken plaats van politie, OM en de Belastingdienst. Het aantal adressen met vermoedens van ondermijning en criminaliteit is sinds de start van de Alliantie met éénderde afgenomen en diverse illegale activiteiten zijn beëindigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden