Foto:

Breakin’ Rotterdam!

Rotterdam - Van zondag 22 november tot en met zondag 10 januari kun je de expositie Breakin’ Rotterdam bewonderen in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Dompel je onder in de geschiedenis van de Rotterdamse breakdance en kijk in deze expo mee naar vier decennia vol vastgelegde moves, oefenplekken en boegbeelden! Ook worden er verschillende events georganiseerd in het Bibliotheektheater.

Rotterdam heeft een rijke geschiedenis als het gaat om breakdance. Al in 1980 kwam de stad voor het eerst in aanraking met breaking. Zo komen niet alleen wereldkampioenen Paolo Nunes en Menno van Gorp uit Rotterdam, maar hebben ook het wereldbekende event IBE en het Hiphophuis hier hun oorsprong.

In de expositie Breakin’ Rotterdam kijken we terug op 40 jaar Rotterdamse breakdance. Aan de hand van foto’s, video’s, materialen en verhalen uit vier decennia gaan we terug in de tijd. Elk decennium vertegenwoordigt een generatie met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden. Erfgoedlab DIG IT UP en breakdance-iconen Maikel Walker en Lloyd Marengo brengen met Breakin’ Rotterdam een ode aan breakdance en alles eromheen. 

Ook worden er verschillende events georganiseerd in het Bibliotheektheater. Zo wordt de expositie op 22 november feestelijk geopend met liveoptredens, muziek en iconen uit de Rotterdamse breakdance-scene. Ook zoomen we in op vier decennia aan Rotterdamse breakdance. Op zondag 6 december kijken we naar de jaren 2000-2020 en op zondag 10 januari zoomen we in op breakdance in de jaren 1980-2000.

Op zoek naar bronmateriaal
Er wordt nog gezocht naar bronmateriaal voor de expositie. Ben jij getuige geweest van de Rotterdamse breakdance-geschiedenis? Breng je negatieven, dia’s, foto’s en video’s naar erfgoedlab DIG IT UP en het wordt vereeuwigd in het digitale archief en wie weet ook geëxposeerd. Ook sneakers, muziek en kleding zijn (in bruikleen) welkom voor de expo. Vragen, breakdanceverhalen of spullen die je graag wilt delen? Mail dan naar breakin@digitup.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden