<p>Arjan Elenbaas. (Foto: Kunstuitleen de Bevelanden)</p>

Arjan Elenbaas. (Foto: Kunstuitleen de Bevelanden)

Populaire kroeg Bar3 is potdicht, maar de deuren gaan tóch op een klein kiertje...

Rotterdam - De kroegen zijn dicht, potdicht. Of gebeurt er soms tóch wat achter die gesloten deuren? Ja dus. Vanaf 1 november zet Bar3 zijn deuren op een spreekwoordelijk klein kiertje en kunnen voorbijgangers eventjes genieten van de Expositie Achter Gesloten Deuren.

Het voorheen zo populaire rock-café op de Nieuwe Binnenweg 17 probeert de moed erin te houden, Er zijn regelmatig live-sessies online te zien vanuit de kroeg (binnenkort zelfs uitmondend in een dubbel vinylalbum!). En nu kun je dus ook kunst zien van buitenaf. Iedere maand zal er een andere kunstenaar, of kunstenaars, exposeren achter de gesloten deuren van Bar3.

Als eerste hangt er in Bar3 in november werk van Arjan Elenbaas. Hij is tekenaar en zeefdrukker. Zijn dagelijkse omgeving in Rotterdam is de grote inspiratiebron voor zijn werk. De oude Rotterdamse metro, de straten van West, figuren op straat. Heel gewone taferelen in een heel eigen kleurenpalet. Sinds hij in 2013 leerde zeefdrukken heeft deze techniek hem niet meer los gelaten. Deze techniek biedt de mogelijkheid om tekeningen in oplage uit de brengen en vereist door het drukken per kleurlaag een planmatige manier van werken.

Zie ook bar3.nl/expositie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden