Foto: Frankie | CONTRA

Containerbar Noord verandert deze lockdown in oliebollenkraam met ‘Containerbollen’

Rotterdam - Container Noord op het Noordplein start aanstaande zondag met een afhaalloket voor oliebollen. Op die manier wil de hotspot in Noord zich ook tijdens de lockdown voor horeca laten zien.

Sinds 2016 is Containerbar Noord ieder jaar in tijdelijke vorm aanwezig op het Noordplein met het idee om het plein levendig en aantrekkelijk te maken. Gedurende de zomermaanden wordt met behulp van zeecontainers een terras gecreëerd waar zo nu en dan ook evenementen worden georganiseerd. Afgelopen zomer kwam daar een vaste locatie bij; voormalig café Marietje, café Noorderbrug en het bijbehorende terras op het Noordplein werden omgebouwd tot de permanente uitvalsbasis.

Om ervoor te zorgen dat de opgebouwde bedrijvigheid niet verloren zal gaan door de coronamaatregelen, ging de organisatie op zoek naar een andere manier om het publiek te bereiken. De oplossing werd gevonden in een take away oliebollenloket. 

Mede-eigenaren Ron de Jong en Dave Heijnen hebben de keuken van horecazaak Bokaal en de kwaliteiten van diens chef aangeboden om het deeg te maken voor de ‘Containerbollen’. “We beginnen met de klassieke oliebol en krentenbol maar we sluiten niet uit dat we binnenkort gaan experimenteren. Er ligt al een recept klaar voor een ‘stoute bol’ en een ‘Containerbol’. Wat daar in zit zullen bezoekers binnenkort zelf moeten komen proeven”, aldus Dave Heijnen.

Het oliebollenloket van Containerbar Noord is geopend van woensdag tot en met zondag, van 12.00 tot 19.00 uur. De verkoop begint op zondag 1 november; de officiële start van het oliebollenseizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden