Dick Couvéé
Dick Couvéé

Dick Couvée (Pauluskerk) krijgt dit jaar de Lof der Zotheidspeld

Rotterdam - Het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam, heeft de 10e Lof der Zotheidspeld toegekend aan Dick Couvée, dominee van de Pauluskerk. De uitreiking van de speld die gewoonlijk plaatsvindt op 28 oktober, de verjaardag van Erasmus, is in verband met de Covid-19 maatregelen uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

‘Het werk van Dick Couvée wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke combinatie van barmhartigheid en waardigheid’, aldus het comité. ‘Met een beperkt aantal beroepskrachten en honderden vrijwilligers voorziet de Pauluskerk onder zijn leiding in het centrum van Rotterdam daklozen, drugsverslaafden en illegale vluchtelingen van opvang en hulp. Terwijl mensen zo tot rust kunnen komen en hun ergste noden worden gelenigd, biedt de Pauluskerk talloze activiteiten om levenskracht te versterken.’


Het Comité Erasmus reikt de Lof der Zotheidspeld jaarlijks uit aan een Rotterdammer die zich in de geest van Erasmus heeft ingezet voor de samenleving en een lans heeft gebroken voor tolerantie, onderwijs en satire.

De publieksviering van de verjaardag van Erasmus op 28 oktober 2020 en de jaarlijkse activiteiten rond deze feestelijke dag gaan niet door. Het Comité Erasmus heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wanneer de omstandigheden het weer toelaten, zal het programma op alternatieve wijze worden georganiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden