Naam en foto verdachte drillrappersvete Scheveningse Pier vanavond in Opsporing Verzocht

Rotterdam - Het tv-programma Opsporing Verzocht toont vanavond naam en foto van een verdachte die voortvluchtig is sinds de uit de hand gelopen ruzie tussen Rotterdamse en Amsterdamse drillrappers. De jongeren vochten hun vete in augustus uit op de Pier van Scheveningen. Op beelden was toen is een man met een vuurwapen te zien. Hij wordt nog gezocht, maar de politie weet blijkbaar wel wie hij is want vanavond komen zijn naam en foto op tv.

Een ruzie tussen groepen jongeren uit Rotterdam en Amsterdam (waaronder leden van populaire drillrapgroepen) bij de Pier van Scheveningen liep op 10 augustus vreselijk uit de hand. Een negentienjarige Rotterdammer, Chuchu, werd die avond neergestoken. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Later werden er twee mannen van 20 jaar uit Amsterdam aangehouden. Ook werd er een 17-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Het rechercheonderzoek is momenteel nog in volle gang, op dit moment is het team dringend op zoek naar een man die tijdens het incident een vuurwapen trok. Hiervan zijn beelden verspreid op sociale media waarop te zien was dat hij een T-shirt draagt met daarop de tekst ‘73 De Pi, een drillrapgroep uit Amsterdam-Zuid. Deze man is op dit moment voortvluchtig. Vanavond komt hij dus met naam en foto op tv.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 27 oktober, rond 20.30 uur op NPO1. Morgen om 13.40 wordt de uitzending herhaald op NPO2.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden