<p>In Theo Holtgrefe&#39;s boek speelt alles zich af in Ommoord.</p>

In Theo Holtgrefe's boek speelt alles zich af in Ommoord.

(Foto: )

Theo Holtgrefe over het lijk in de bosjes van Ommoord

Rotterdam - Theo Holtgrefe woont al 43 jaar in Ommoord. Afkomstig uit de commercie zat het schrijven al in zijn bloed. Toen hij, als verwoed lezer van thrillers, een verhaallijn bedacht, besloot hij zelf de thriller ‘Mysterie in Ommoord’ te schrijven.

“Er wordt een lijk gevonden in de Kruidenbuurt in Ommoord. Het leuke is dat die gedachte bij me op kwam toen ik daar zelf met mijn hond liep. Ik dacht dat er in de bossages best eens een lijk of zo gevonden kon worden”, vertelt Holgrefe. ‘Dat gedachtenspinsel ebde weg, maar kwam ook weer terug. Toen ben ik met het boek begonnen. De vinder van het lijk in het verhaal is ook een man met een hond. Alles speelt zich af in Ommoord. Er komen allerlei restaurantjes, zaken en plekken uit deze wijk in voor, wat ik zelf erg leuk vind.”

De hoofdpersoon is een naïeve, slungelige, amateurvoetballer die als bankmedewerker ontdekt dat het voor hem eenvoudig is om geldstromen weg te sluizen. Criminelen weten hem te vinden om geld wit te wassen. Als een ambitieuze Rotterdamse politievrouw en een misdaadverslaggever hem op het spoor komen, wordt er een moord gepleegd.

Vlotte pen

“Ik was al een tijdje bezig met rijmen en dichten voor mezelf. Maar op een gegeven moment kreeg ik een verhaallijn in mijn hoofd en als je dan zelf heel veel leest denk je: ‘Ik kan daarmee ook wel proberen een boek te schrijven.’ Van lieverlee ga je eraan beginnen en ik schrijf kennelijk vlot, want binnen vijf maanden had ik het boek compleet. De meeste tijd gaat toch in het herschrijven en het bedenken van een plot zitten. Maar ik had er heel veel plezier in”, legt Holtgrefe uit.

Niet te lang

Het motto van Holtgrefe is KISS: Keep It Short and Simple. “Dat was ook mijn leidraad bij het schrijven voor commerciële doeleinden. Hou het gewoon kort, simpel en concreet. Het boek telt 169 pagina’s en een hoofdstuk is maar twee tot vier pagina’s. Ik erger me zelf altijd aan al die ellenlange omschrijvingen over bijvoorbeeld een plaatsje. Daar zit ik niet op te wachten. Ik wacht op dat spannende verhaal.”

Het boek is o.a. te koop bij Donner, Snoek, Bruna en Bol.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden