<p>750 jaar dam in de Rotte. Foto: Martin Valkhoff.</p>

750 jaar dam in de Rotte. Foto: Martin Valkhoff.

(Foto: )

Er is weer zó veel te doen in Rotterdam komende week!

Culturele instellingen passen hun aanbod zo veel mogelijk aan, zodat jij ook in deze coronatijd veilig van kunst en cultuur kunt genieten. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

750 jaar dam in de Rotte
Het is dit jaar 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Deze mijlpaal wordt dit jaar gevierd met activiteiten op en rond de Rotte.
Kijk het Bibliotheekcollege 750 jaar Dam in de Rotte van Marinke Steenhuis terug, bewonder de exposities Voet aan de Grond in het Timmerhuis en 750 jaar Rotte | Dam in Museum Rotterdam of bezoek de Waterweken Rotterdam. Kijk voor meer info op www.ookditisderotte.nl. Diverse prijzen.

De Wereldhavendagen in beeld
De gehele maand september was er bij het Maritiem Museum een foto-expositie met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen te zien. Deze beelden zijn vanaf nu ook online te bekijken op www.wereldhavendagen.nl/inbeeld. Op deze pagina vind je ook een video, waarin fotograaf Anne Reitsma je meeneemt naar de plekken waar de meest memorabele foto’s zijn geschoten. Gratis toegankelijk.

Livestream: Left of the Dial
Eigenlijk zou Left of the Dial in aangepaste vorm plaatsvinden in de Maassilo, maar ook dat kon op het laatste moment helaas niet meer doorgaan. Om je toch te laten zien hoe tof het had kunnen zijn, heeft de organisatie een livestream opgenomen. Reken op alternatieve bands die je woonkamer in knallen met gierende gitaren en muzikanten die weten hoe je moet rocken. Bekijk de livestream terug op het YouTube-kanaal van Left of the Dial. Gratis toegankelijk.

Niet-In-De-Pubquiz
De Gele Kanarie en Man Met Bril bundelen wederom hun krachten voor wat vertier op de vrijdagavond. Na succesvolle edities bij de eerste lockdown, is de Niet-In-De-Pubquiz terug van weggeweest. Host Baksteen Bob stelt je vragen over allesbehalve corona. Doe mee via de livestream en maak kans op mooie prijzen. Meld je aan via www.degelekanarie.com. Meedoen kost €5 per team.

Expositie: Rotterdam Werkt
In deze tentoonstelling staat opdrachtfotografie in Rotterdam van 1860 tot nu centraal. Foto’s die gemaakt zijn in opdracht van de gemeente en overheidsdiensten. Je ziet foto's van de ontwikkeling van de Rotterdamse havens en bedrijven. Verwacht onbekende foto's en filmbeelden van mensen, gebouwen, gebeurtenissen en het leven in de stad. De expositie is nog t/m zondag 17 januari 2021 te zien in het Nederlands Fotomuseum. Reserveer je e-ticket en starttijd op www.nederlandsfotomuseum.nl. Vanaf €7.

Platform: 10X20 POPIN
De Nieuwe Lichting en The Daily Indie presenteren via het online platform 10X010 POPIN tien aanstormende Rotterdamse talenten. Tot het einde van het jaar geniet je iedere donderdag van een gefilmde livesessie van één van de artiesten. KUZKO en Maask waren al van de partij, en onder anderen Brintex, Beau Zwart en Het Gezelschap staan nog op de planning. Bekijk alle afleveringen op het YouTube-kanaal van De Nieuwe Lichting. Gratis toegankelijk.

Verlengd: Beeldenroute Let’s Get Physical
Kunst kijken en verborgen plekken ontdekken tijdens een herfstwandeling. Het kan met de beeldenroute Let’s Get Physical. Tijdens de route kom je kunstwerken van Joep van Lieshout tegen en leer je het Merwe-Vierhavensgebied beter kennen. De beeldenroute bestaat uit ongeveer twintig creaties van Van Lieshout, verspreid over verschillende locaties. De route is te volgen op eigen gelegenheid. Download de kaart op www.avlmundo.org. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden